Split: Otvorena šesta međunarodna izložba božićnih jaslica "Emanuel"

Pod pokroviteljstvom splitske Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja i Grada Splita, a u organizaciji splitske Katoličke udruge "Emanuel“, u nedjelju, 13. prosinca u staroj Gradskoj vijećnici u Splitu na Pjaci otvorena je 6. međunarodna izložba božićnih jaslica pod nazivom "Emanuel" (Bog s nama).

Na svečanom otvorenju izložbe autore i sve okupljene pozdravio je predsjednik Katoličke udruge „Emanule“ Gvido Piesavoli, koji je kazao kako se izložba tradicionalno otvara u povodu blagdana svete Luce te naglasio kako se vidi da je od protekle godine ona zrelija, kako po izlošcima, tako i po izlagačima, te na kraju pozvao je sve nazočne da i ove godine, polako i u miru, obiđu izložbu, zastanu pred svakim izloškom i opet nanovo dožive misterij Božića, uvijek drugačiji, a opet nepromjenjiv i vječan. Izložbu je u ime pokrovitelja otvorila zamjenica pročelnika za kulturu Grada Splita Maja Munivrana.

Na izložbi sudjelovalo je 50 izlagača-zaljubljenika u tradiciju i božićne običaje od priznatih umjetnika među kojima su dva  djela Sestre služavke Malog Isusa splitske provincije, autorice s. Doloris Brkić. Na tri etaže zgrade predstavljeno je 60 božićnih jaslica raznih veličina i izrađenih od raznih materijala, od klasičnih s mahovinom i ovčicama koje nas vraćaju u djetinjstvo, preko minimalističkih stiliziranih prikaza, pa sve do onih visoke razine simbolizma, apstrakcije i minimalizma koja nas navode na razmišljanje o smislu Božića. Slavlje je adventskim pjesmama uveličao Mješoviti pjevački zbor župe Gospe od Pojišana. Izložba je otvorena svaki dan od 9 do 13 sati i od 16 od 20 sati i trajat će do 6. siječnja iduće godine.