Uspješno završena sedma akcija "Dobro srce studenata Splita"

Uspješno je završena sedma humanitarna akcija „Dobro srce studenata Splita“ u kojoj su od 17. do 21. prosinca studenti i djelatnici Splitskog sveučilišta prikupili značajnu količinu hrane, odjeće, obuće, igračaka i higijenskih potrepština. Donacije su predane Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije za potrebite obitelji iz njihovog programa pomoći.

Svečanosti završetka akcije i predaje prikupljenih darova 22. prosinca u Studentskom domu dr. Franjo Tuđman prisustvovali su prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta zajedno s prorektorima, Gordana Raos, ravnateljica Studentskog centra, u ime alumni udruga Sveučilišta Sandra Kovačić i Bruno Petrušić, don Mihael Prović, Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, te don Jozo Gojsalić, v.d. ravnatelja Caritasa Splitsko-makarske nadbiskupije.

U sklopu ove akcije, u kojoj su splitski studenti pokazali veliku humanost i svijest da treba pomoći onima manje sretnima, u Trgovačkom centru Joker i na Rivi u subotu i nedjelju održano je događanje „Zagrljajem do srca“, u organizaciji koordinacije Alumni udruga Sveučilišta zajedno s upravom i studentima Sveučilišta. Rektor Anđelinović je ravnatelju Caritasa don Gojsaliću uručio kutiju s prikupljenih nešto više od pet tisuća kuna  tijekom vikenda.

Uz zahvalu svim sudionicima akcije rektor Anđelinović je istaknuo kako će darovi doći do potrebitih, izrazivši nadu da će im donijeti i osmijeh u vrijeme blagdana.

Don Jozo Gojsalić je kazao kako je uključivanjem velikog broja ljudi u akciju san postao stvarnost istaknuvši potrebu da osvijestimo kako potrebitih ima te je važan i osjećaj da netko misli na njih.