U Splitu održan seminar Bračni susret

U organizaciji Hrvatske zajednice bračnih susreta, od 12. do 14. veljače u kući sestara Anćela na Kamenu u Splitu, održan je seminar 'Bračni susret'. To je vikend tečaj komunikacije i duhovna obnova za sve parove koji žive u sakramentalnom braku kao i za one koji žive posvećenim životom. Bračni parovi imali su priliku i za obnovu sakramenta braka.

Vikend vode tri za to stručno osposobljena bračna para i jedan svećenik, a u Splitu su to bili Anđa i Ivica Veža, Marija i Mirko Perinović, Milena i Branko Vrlić te vlč. Antun Zec. Njihova uloga bila je da dijeljenjem svoga iskustva sudionicima pomognu otkriti njihovo iskustvo u temeljnim ljudskim potrebama i vrednotama. Na tečaju u Splitu sudjelovalo je 9 novih parova.

Cilj seminara je naučiti bračne parove kako raditi na poboljšanju odnosa u braku i obitelji te osvijestiti važnosti svetog sakramenta ženidbe i sakramenta svetog reda. Seminar je koncipiran tako da se kroz radionice parove nauči međusobnoj komunikaciji u novom svjetlu, a pomaže i svećenicima u komunikaciji sa svojim župljanima koji su njihova obitelj.

Hrvatska zajednica bračnih susreta organizira i vikend tečaj za zaručnike. Više o njihovom radu možete saznati na www.hzbs.hr.