Hodočašće Splitsko-makarske nadbiskupije u Godini milosrđa

TRAGOM BOŽJEG MILOSRĐA - Svetišta južne Italije i Vatikan

Putnička agencija: ICHTIS TRAVEL, Ichtis d.o.o. Svete Klare 5,2100 0 Split
ID KOD: HR-AB-060201211 OIB: 44952271194

Datum putovanja: 11.09. - 18.09.2016.  

Odredište: Italija   

CIJENA: 3800,00 HRK

gmh01


1. DAN / 11.09.2016.
Okupljanje na dogovorenom mjestu o kojem ćemo Vas obavijestiti pismenim putem 15 dana prije polaska na hodočašće. Ukrcaj u autobuse i odlazak prema trajektnoj luci gdje slijede pogranične formalnosti u ukrcaj na brod za Anconu. Noćenje na brodu. (N)

2. DAN / 12.09.2016.
Iskrcaj u Anconi i pogranične formalnosti. Ukrcaj u autobuse, vožnja do Cascie, grada sv. Rite - „svetice nemogućeg“. Njen put kćeri, supruge, majke i na koncu redovnice obilježio je cijeli Rietski kraj. Žena dijaloga, praštanja i zauzetosti za bližnje donosi svojoj obitelji, svom gradu, pokrajini i na koncu svojoj redovničkoj zajednici - mir. Posjet bazilici i svetištu u Cascii, njenu neraspadnutu tijelu, zatim Euharistijskom čudu koje se čuva i časti u kripti bazilike. Posjet samostanu gdje je živjela do svoje smrti, sv. Misa. Slobodno za ručak i osvježenje, a zatim nastavak prema Rimu gdje ćemo se smjestiti. Večera, Noćenje. ( V, N)

3. DAN / 13.09.2016.
Doručak. Odlazak u pravcu bazilike sv. Petra gdje ćemo se priključiti rijeci hodočasnika na hodočasničkom putu Svete godine Milosrđa koja vodi od Anđeoske tvrđave do bazilike sv. Petra. Prolaz kroz Sveta vrata, posjet bazilici sv. Petra sa tumačenjima, vrijeme za molitvu, ispovijed. Posjet grobovima apostolskog prvaka sv. Petra, sv. Ivana Pavla, sv. Ivana XXIII. Sv. Misa. Slobodno za osvježenje, šetnju, kupnju suvenira, penjanje na kupolu ili posjet ostalim znamenitostima prema vlastitom rasporedu. Okupljanje na dogovorenom mjestu. Povratak u hotel, večera, noćenje. ( D, V, N)

4. DAN / 14.09.2016.
Doručak. Odlazak na trg sv. Petra u Vatikanu, sudjelovanje na audijenciji s papom Franjom. Nakon audijencije, okupljanje i ukrcaj u autobus.
Odlazak u Monte Cassino glasoviti benediktinski samostan. Posjet I razgled samostana i katedrale benediktinske opatije Monte Cassino, grobova sv. Benedikta i sestre mu Skolastike. Sv. Misa. Slobodno za daljnju šetnju bogatim riznicama. Osvježenje i nastavak hodočašća prema San Giovanni Rotondu. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje. ( D,V,N,)

5. DAN / 15.09.2016.
Doručak. San Giovanni Rotondo i razgled svetišta Padre Pia. Muzej s njegovim osobnim stvarima, crkva u kojoj je slavio sv. mise, mjesto gdje je zadobio Kristove rane na tijelu koje je nosio cijeli život. Odlazak prema novoj crkvi uz tumačenje simboličnog hodočasničkog trga, te posjet kripti koja čuva neraspadnuto tijelo sv. Padra Pia. oslikana prekrasnim zlatnim mozaicima, p. Marka fvana Rupnika i njegovih suradnika centra Aletti, Sv, Misa. Slobodno za šetnju osvježenje, molitvu I kupnju nabožnih predmeta. Poslijepodne - križni put. Zatim odlazak do hotela. Večera i Noćenje. ( D,V,N,)

6. DAN / 16.09.2016.
Doručak. Odlazak u pravcu Lucere, grada utemeljenog još u rimskom razdoblju, svoje najsjanije doba doživljava dolaskom Frederika II, sa lijepom utvrdom na obroncima Lucere. Posjet katedrali posvećenoj Gospinu uznesenju, sv. Misa uz relikvije našeg bi. Augustina Kažotića, biskupa i mučenika sv. Bassa iz Nice mučenika iz 1. stoljeća, koji se smatra prvim biskupom Lucere. Posjet znamenitostima. Slobodno za šetnju i osvježenje i suvenire. Okupljanje ukrcaj u autobus i nastavak prema Foggi – glasovitom gospinu svetištu juga Italije - Gospe Okrunjene, Posjet svetištu.
Slobodno za molitvu. Povratak u San Giovanni Rotondo. Večera i noćenje. ( D,V,N,}

7. DAN / 17.09.2016.
Doručak, Posjet svetištu sv. Mihovila, smještenog na vrhu parka Gargano koji gleda na Manfredonijski zaljev. Sv. Misa. Nastavak prema Bitetu, gdje se u malom franjevačkom samostanu čuva neraspadnuto tijelo bi. Jakova Zadranina. Razgled relikvija I etnološke zbirke. Nastavak prema Bariju. Slobodno za osvježenje. Posjet crkvi sv. Nikole u Bariju i relikvijama glasovitog biskupa iz Mire. Odlazak prema luci Bari u neposrednoj blizini, ukrcaj na brod koji iz luke Bari kreće u 22.00 sata prema Dubrovniku. Noćenje na brodu. { D, N )

8. DAN / 18.09.2016.
Doručak. Iskrcaj s broda š ukrcaj u autobuse. Vožnja autocestom do Splita uz zaustavljanje za osvježenje. Završna, nedjeljna sv. Misa u Vepricu i zatim odlazak do mjesta iskrcaja u Splitu. ( D )


Usluge koje su uključene:

  • Prijevoz s smještajem na jednom od raspoloživih mjesta trajektom na relaciji Split- Ancona/ Bari - Dubrovnik
  • brodske pristojbe u iznosu od 266 kn.
  • Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije.
  • Boravišne pristojbe po sobi i danu za sve gradove
  • Ulaze za autobuse u gradove: Rim, Asiz, Cascia, Monte Sant Angelo, San Giovanni Rotondo prema programu,
  • 2 noćenja u Fraterna Domus, katolički gostinjac*** na bazi doručka i večere u dvokrevetnim sobama s kupaonicom.
  • 3 noćenja u San Giovanni Rotondu u hotelima 3 * na bazi doručka i večere.
  • Sve razglede gradova i navedenih znamentosti po programu s vodičem
  • Duhovno vodstvo; Organizaciju sv. Misa i audijencija, posjeta svetištima i Jubiijea u Rimu Audio sistemi za praćenje programa.
  • Osiguranje od profesionalne odgovornosti, jamčevinu, organizaciju putovanja, akreditacije, pismene obavijesti.
  • Opći uvjeti organizacije turističkih aranžmana su sastavni dio ovog programa!
  • Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja,
  • PDV

Cijena ne uključuje:

  • Doplate za jednokrevetnu sobu (985 kn);
  • Avio sjedala na brodu (70 kn);
  • Kabine (od 230 do 390 kn ovisno o tipu kabine) na upit u ichtisu ovisno raspoloživosti
  • Ulaznice koje nisu navedene u programu ili koje se plaćaju na licu mjesta (Vatikanski muzeji 15 €, kupola sv. Petra od 3 do 7€)
  • Dodatne zahtjeve koji nisu navedeni u programu ili skretanje s rute

Važne napomene:

  • FS Fuei surcharge/obavezna doplata za gorivo u slučaju da cijena goriva poraste iznad navedene cijene izračuna.
  • Brodske pristojbe su promijenjive i biti će usklađene na dan tiskanja karata, a eventualne razlike evidentirane u Vašem završenom računu.
  • Organizator zadržava pravopromjene programa sukladno promjenama na licu mjesta, mogućnstima prihvata hodočasnika tijekom Jubileja Milosrđa. Ne odgovara za eventualne troškove nastale uslijed kašnjenja broda.
  • Hodočasnici mogu putovati s vrijedećom osobnom iskaznicom ili putovnicom.

Gdje se i na koji način mogu izvršiti uplate depozita ili predbilježbe hodočašća :

  • Uplatom pologa u iznosu od 500 kn 1 predbilježbi (Ispuniti obrazac predrezeravcije) se mogu izvršiti u župnom uredu
  • Uplatom pologa u iznosu od 500 kn na poslovni račun agencije Ichtis d.o.o. i pozivom na besplatni telefon 0800 22 59
  • Uplatom pologa u iznosu od 500 kn na poisovni račun agencije Ichtis d.o.o. i online rezeravcije putem interneta na www.ichtisonline.com