Završena Ministranska malonogometna liga ''Ivan Merz'' Splitsko-makarske nadbiskupije

U subotu, 12. ožujka održala se završnica Ministrantske malonogometne lige ''Ivan Merz'' (MMNL) Splitsko-makarske nadbiskupije za sezonu 2014./2015. U ovoj 13. sezoni lige bilo je prijavljeno 15 župnih ekipa s područja Nadbiskupije, a u završnicu je ušlo najboljih 8 ekipa. Od splitskih župa u završnici su se natjecale katedralna župa sv. Duje i župe s Pujanki, Brda, Sućidra, Kamena i Velog Varoša, te solinske župe sv. Kajo i Gospa od otoka.

Na odigravanju završnice na igralištu splitskog Nadbiskupskog sjemeništa skupilo se oko 200 ministranata, voditelja i župnika. Na samom početku prve utakmice molitvu je predvodio don Jure Bjeliš, ravnatelj Sjemeništa koji je svim ekipama zaželio dobar uspjeh i podsjetio ih da svojim ponašanjem na igralištu i u cijelom životu svjedoče da su Kristovi.

VIDEO: Zvaršnica MMNL

Nakon odigranih utakmica četvrtfinala, u polufinalu su se sastale župe solinske župe sv. Kajo i Gospa od otoka te župa sv. Duje i Sućidar. Treće mjesto je osvojila župa sv. Kajo-Solin, koja je bila bolja od župe sa Sućidra. Ministranti sa Sućidra osvojili su naslov „fair play“ ekipe za najkorektnije i najbolje ponašanje i igru kroz cijelu sezonu.

Pobjedu i prvo mjesto u finalu nakon uzbudljive utakmice je odnijela župa Gospa od otoka iz Solina, koji su bili bolji od katedralne župe sv. Dujma koja je osvojila drugo mjesto. Župa Gospa od otoka ovu sezonu je po prvi put zaigrala u MMNL-u te su odmah osvojili prvo mjesto. Za najboljeg igrača je proglašen Karlo Vodanović, ministrant župe sv. Dujma, a za najboljeg strijelca Zvonimir Čule iz župe Gospe od otoka, Solin.

Nagrade, pehare i medalje, je ministrantima uručio generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović koji je čestitao svim ekipama i zahvalio im na svom trudu i na terenu i u svojim župnim zajednicama. Ministrantima se poticajnim riječima obratio i  voditelj MMNL Split Duje Gale, potaknuvši ih da se natjecanju pridruže i iduću sezonu.