Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Adventska rekolekcija svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije

 

Ovogodišnja adventska rekolekcija svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije bit će upriličena u srijedu 2. prosinca u Marijanskom svetištu i duhovnom centru Vepric s početkom u 9.30 sati.

Molitveni dio susreta započinje pokorničkim bogoslužjem, koje predvodi don Pavao Banić, a potom slijedi euharistijsko slavlje koje predvodi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. U radnom dijelu o teološkim naglascima i vidovima bule najave Godine milosrđa „Misericordiae vultus – Lice milosrđa“ govorit će dr. Edvard Punda, a  o pastoralnim prijedlozima i preporukama za Izvanredni jubilej milosrđa govorit će generalni vikar mons. Miroslav Vidović.  

U svom pozivu svećenicima, splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić je napisao: „Pred nama je vrijeme došašća i priprema za proslavu rođenja Isusa Krista, Sina Božjega i spasitelja svijeta. I dok za Božić i božićne blagdane želimo svoje župne zajednice duhovno potaknuti, pripremiti i otvoriti tom velikom otajstvu Božjeg dolaska k nama (zornice, božićna ispovijed, karitativni prilozi, pomoć potrebnima), znamo da smo kao svećenici za taj dragi i veliki blagdan naše vjere i sami potrebni obnove i čišćenja srca i života. Papa Franjo je proglasio Izvanredni jubilej milosrđa kao posebno vrijeme za Crkvu, kako bi svjedočenje vjernika bilo snažnije i plodonosnije. Razmotrit ćemo njegove poticaje te vidjeti što od toga možemo učiniti i provesti u našoj mjesnoj Crkvi“.


Lokacija 
Marijansko svetište i duhovni centar Vepric