Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Vepric: Ministrantsko ljeto 2016.

 

Ured za duhovna zvanja Splitsko-makarske nadbiskupije organizira već tradicionalno „Ministrantsko ljeto“ u svetištu Majke Božje u Vepricu, od 4. do 9. srpnja 2016. Ovogodišnje ministrantsko ljeto uključuje dva termina: od 4. do 6. srpnja i od 7. do 9. srpnja. U jedan termin ide jedna grupa s najviše 30 ministranata.

U pozivu povjerenika za duhovna zvbanja, don Jure Bjeliša, koji je upućen svim župnicima, animatorima i voditeljima ministrantskih skupina stoji da je ministrantsko ljeto prigoda za molitvu, prijateljstvo, igru, planinarenje i kupanje. Tako se ministranti povezuju sa svojim Bogom i međusobno. Ovo je također prigoda za jedan duhovni rast kroz igru i molitvu, te možda Bog providi i na ovaj način duhovna zvanja.

Oni koji dolaze u Vepric, moraju biti dobri ministranti, primjernog ponašanja, zdravi i dobri plivači i koji, po procjeni župnika i voditelja, imaju sklonost prema duhovnome pozivu. Bilo bi dobro da župnici prije odlaska u Vepric, organiziraju zajednički susret s ministrantima i njihovim roditeljima, kako bi ih i na taj način upoznali s osnovnim načinom ponašanja, osobnog i zajedničkog života. Roditelji za svoje dijete (ministranta), moraju dati župniku potpis (pisanu suglasnost), za odlazak u Vepric. Ministranti sa sobom trebaju donijeti osobne stvari (higijena, krunica...); sportsku opremu, stvari potrebne za plažu, lancune (2) i jastučnicu; te oni ministranti koji znaju svirati gitaru da ju ponesu sa sobom.

Pozvani su najbolji (nagrađeni) ministranti osnovne škole (od završenog 4. raz. do 8. raz.); ministranti srednjoškolci i studenti;  animatori ministranata (svećenici, bogoslovi, mladi, roditelji…).

Budući da je broj ograničen, prednost imaju oni koji se prije jave. Rok za prijavu je 28. lipnja, a javiti se možete don Juri Bjelišu (099-305-1982; 021/323-400; mail: jure.bjelis@gmail.com) ili don Mati Brečiću (098-172-4914; 021/323-407).


Lokacija 
9