Godišnji prikaz
Pregledaj po godini
Mjesečni pregled
Pregledaj po mjesecu
Search
Traži

Svetkovina Velike Gospe u Sinju

 

Svečana proslava na svetkovinu Velike Gospe 15. kolovoza u svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju počet će zornicom u 4 sata koju predvodi fra Perica Maslać, župnik. Mise će se slaviti svaki puni sat, a misa u 7 sati je na Gospinom Gradu. U 9.30 sati procesiju i svečano misno slavlje na Trgu dr. Franje Tuđmana predvodit će splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Mise se nastavljaju i u popodnevnim satima u 14, 15 i 16 sati. Misu u 18 sati predslavit će provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman.

Proslavi svetkovine Velike Gospe u svetištu u Sinju prethodi devetnica, koja počinje 6. kolovoza 2016., tijekom koje hodočasnici mogu sudjelovati na mnogim jutarnjim i večernjim svetim misama i marijanskim pobožnostima. 
U subotu 6. srpnja mise su u 6 sati, u 7 sati hodočašće filijala Župe Gospe Sinjske, u 9 sati hodočašće župa Cetinskog dekanata i Splitsko-makarske nadbiskupije. Predsjedaju fra Zoran Kutleša i fra Josip Repeša.
U 18.15 sati molitva krunice i pjevanje litanija u čast Blažene Djevice Marije. U 19 sati je misa i prigodna propovijed. Predsjedaju don Ivan Bodrožić i fra Domagoj Volarević.
Osobito svečano u devetnici bit će na uočnicu u nedjelju 14. kolovoza, kada večernju misu s procesijom i Gospinom slikom, u 18 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana, predvodi vojni biskup Jure Bogdan. Tijekom devetnice svaki dan od 6-12 i od 17-20 sati, kao i na samu svetkovinu Velike Gospe, 15. kolovoza od 3-22 sata, vjernici će imati priliku za ispovijed u samostanskome klaustru. 


Lokacija 
13