Psihologinja Burazin na Tjednu braka održala predavanje „Dobrim brakom do sretne djece“

Četvrtu večer Tjedna braka u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, u srijedu 14. veljače u crkvi Prečistog Srca Isusova na Visokoj u Splitu, bila je gošća prof. Jelena Burazin, psihologinja i majka četvero djece koja je govorila na temu „Dobrim brakom do sretne djece“.

Brojni supružnici su odlučili provesti večer Valentinova, nakon mise Pepelnice, slušajući predavanje koje je bilo prigoda za preispitati sebe, svoj odnos sa supružnikom i Bogom, kao i svoje očinstvo i majčinstvo. Predavačica Burazin je navodeći brojne savjete i primjere iz vlastog iskustva poticala slušatelje da se svakodnevno odlučuju za poštovanje u braku, slušanje, uvažavanje, prihvaćanje supružnika, kako bi njihov brak bio kvalitetniji i kako bi svojoj djeci bili dobar primjer. Odnos majke i oca je najvažniji odnos iz kojega djeca uče sve za svoje buduće odnose.

Prof. Burazin je poticala na preispitivanje uloge roditelja i cilja roditeljstva. Smatra da bi plod roditeljstva trebao biti da se stvori odgovorni čovjek koji ljubi Boga, čovjeka i samoga sebe, i sa zahvalnošću skrbi o svemu stvorenome. Kako djeca u svemu oponašaju svoje roditelje, sami roditelji bi trebali biti odgovorni, ljubiti sebe, druge i Boga. Skladan brak je nužan kako bi djeca kroz zdrav odnos roditelja mogla postići vlastitu identifikaciju, oponašati ih u dobru.

Muž i žena obećaju na dan vjenčanja da će odgajati djecu po zakonu Krista i njegove Crkve. Kako bi to ostvarili predavačica je podsjetila što roditelji sve mogu i trebaju raditi; odlasci na svetu misu, blagoslivljanje djece, čitanje Svetog pisma. Obitelj koja zajedno moli ostaje zajedno. Prof. Burazin je potaknula na pronalaske životne radosti i zahvalnosti svaki dan. Početak Korizme je idealno vrijeme za odluku o radosnijem življenju koja će se onda prenositi u sve segmente života i društva.