Proslavljena 20. obljetnica Društva Prijatelja Malog Isusa

U subotu 23. svibnja u marijanskom svetištu u Vepricu održan je godišnji susret Društva Prijatelja Maloga Isusa, suradnika i podupiratelja Služavki Maloga Isusa splitske Provincije Sv. Josipa. "Radosni svjedoci" bilo je geslo susreta na kojem je Družba proslavila i Dan provincije Sv. Josipa.





Slavljeničkim, poticajnim i zahvalnim riječima na početku susreta nazočnima se obratila  provincijalka Družbe Služavki Maloga Isusa s. Anemarie Radan te istaknula kako je ovaj zajednički skup Božji dar Družbi u Godini posvećenog života, te u jubilarnoj 125-oj obljetnici osnutka Družbe koja će se uskoro obilježiti i na uočnicu svetkovine Duhova. Pozvala je na radost življenja i svjedočenja Radosne vijesti.
Uz pismo zahvale i čestitke koje je skupu uputila vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek,  pročitana je čestitka i zahvala splitsko-makarskog nadbiskupa i metropolita Marina Barišića koji je sestrama čestitao Dan provincije, 20. obljetnicu Društva Prijatelja Malog Isusa i jubilej 125. godinu osnivanja Družbe. Zahvalio im je na njihovom doprinosu i dosadašnjem radu u nadbiskupiji. U nastavku programa s. Dolores Brkić  pročelnica Društva prijatelja Malog Isusa podsjetila je na vrijeme kada se na inicijativu s. Mirjam Dedić  prije 20. godina osnovalo Društvo suradnika laika i klerika Prijatelja Malog Isusa s namjerom da djeluju u duhu Družbine karizme i duhovnosti. Kazala je da su oni i onda i danas Božji dar za sestre, župe i Crkvu.



Svečano euharistijsko slavlje kao centralni dio ovog susreta predslavio je don Stjepan Lončar župnik u Brelima i sam član Društva. U svojoj propovijedi naglasio je potrebu radosnog i zauzetog svjedočanstva Radosne vijesti. Istaknuo je kako članovi Društva Prijatelja Malog Isusa trebaju biti prepoznatljivi po radosti služenja, jer "tko je s Isusom ne može biti tužan". Pri misnom slavlju članovi Društva prinijeli su prikupljena novčana sredstva namijenjena nastradalima od potresa u Nepalu. Na svečanom činu pristupanju Društvu koje je uslijedilo nakon misnoga slavlja uz veliki broj mladih Društvu je pristupio i splitski kapucin fra Anto Pervan koji je simboličkim dobivanjem medaljice Maloga Isusa  postao službeni član Društva.



Misno slavlje glazbeno su obogatili mladi iz Druge gimnazije iz Splita, uz solističke dionice prof. Ivana Bošnjaka, te uz orguljašku pratnju Mladena Bonomia.
Susret je završio zajedničkom molitvom krunice pred Gospinom špiljom