Članovi pokreta „Djelo Marijino – Fokolarini“ kod nadbiskupa Barišića

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić primio je u četvrtak, 7. lipnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu članove pokreta „Djelo Marijino – Fokolarini“. Na susretu su bili Brigita Eterović, Ema Ivana Pirih, Đina Perkov te Andrija i Helica Jurić.

U razgovoru su članovi Pokreta iznijeli planove i programe koji se tiču njihova djelovanja na području Splitsko-makarske nadbiskupije, te su ujedno i obavijestili nadbiskupa Barišića kako se zajednica fokolarina iz Splita premješta u Sarajevo, zbog potreba Pokreta u Bosni i Hercegovini. Pripadnici Pokreta u Dalmaciji i dalje ostaju svjedočiti svoju karizmu tražeći nove putove i načine u vlastitom djelovanju, a njihove aktivnosti će biti koordinirane iz središnjice u Zagrebu.

Članovi Djela Marijina darovali su mons. Barišiću nekoliko novih knjiga s tematikom o braku i obitelji, te time potvrdili kako i dalje u svojim molitvama i djelovanjima nose pripravu za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati u Splitu i Solinu 15. i 16. rujna. Na kraju susreta Nadbiskup je svakom darovao krunicu s logom Susreta te im je udijelio blagoslov za njihovo buduće djelovanje.