Duhovna obnova Prijatelja Malog Isusa u Solinu

Dugo željeni dan druženja i duhovna obnova prigodno se uklopio uz Dan osnutka Družbe, 24. listopada. Pročelnica s. M. Dolores Brkić marljivo je sve organizirala uz podršku vijeća sestra i animatora, a nekolicina sudionika molila je za osobne nakane i za sestre Stadlerovke kao i nova duhovna zvanja.

Okupljanje je bilo pred novom bazilikom sv. Obitelji na Gospinu otoku u Solinu gdje su pristigli PMI iz Livna, Metkovića, Opuzena, Šestanovca i Katuna, Dugopolja, Jesenica, Omiša, Kaštel Novog, Splita - Pojišan i sv.Križ, Žrnovnice i Solina. Podržati ovu duhovnu obnovu i zajedništvo došla je i provincijska gkavarica s. M. Terezija Pervan i njezina savjetnica s. M. Brigita Rojnica.

Program je započeo meditacijom o svrsi i cilju Društva PMI-a. Potom je uslijedila molitva Gospine krunice u koju su uključili sve članove, časne sestre, svećenike, obitelji, nova duhovna zvanja, mlade, Sinodu, bolesnike i misionare. Pročelnica je čitala meditacije Otajstava a desetice su molile članice iz različitih skupina. U malom predahu prije sv. Mise prof. Ivan Bošnjak pjevao je Majci Božjoj. Kroz svo vrijeme svećenici don Marko Trogrlić, don Hrvoje Relja i don Jure Vrdoljak su bili na raspolaganju za sakrament pomirenja.

Pjevajući pjesmu „ Uđite s hvalama“ započeli smo svečano Euharistijsko slavlje koje je predvodio don Marko zajedno sa don Hrvojem. Misno čitanje čitao je gosp. Ante Ribičić animator, psalam je pjevao Ivan Bošnjak, a molitve vjernika bračni par Ivo i Zrinka Ančić koja je i članica vrhovne uprave Društva. Don Marko u svojoj nadahnutoj propovijedi najviše je naglašavao svakodnevno i cjeloživotno obraćenje. Na prikazanje PMI-a iz Metkovića prinijeli su veliku košaru voća koje je lijepo složila s. Magdalis. Poslije sv. mise voće je darovano 17-ogodišnjem teško bolesnom mladiću Branku za kojeg je i služena sv. misa i sve ostale bolesnike koji smo preporučili.

Nakon svete mise uslijedilo je Euharistijsko klanjanje koje je predvodio don Jure Vrdoljak. S. Dolores je zahvalila Solinskom župniku don Anti Čotić, don Marku, don Hrvoju, don Juri, provincijskoj glavarici s. Tereziji, sestrama koje su došle i animatorima, članovima PMI a nadasve Malom Isusu, Gospi, sv. Josipu. Ujedno je čestitala svima 131. obljetnicu Družbe s razlogom sestrama i nama suradnicima. Posebno je zahvalila prof. Bošnjaku koji je znao izabrati prioritet gdje danas biti, te je svirao i vodio pjevanje kroz meditaciju, krunicu, sv. misu i klanjanje.