Izložba slikovnih radova fra Ante Udovičića

U Pinakoteci Franjevačkoga samostana Čudotvorne Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobromu otvorena je izložba „Sve na veću slavu Božju“ slikovnih radova fra Ante Udovičića, vikara Provincije i župnika Gospe od Zdravlja, u četvrtak, 1. ožujka 2018.

Osluškujući dar života, fra Ante Udovičić je, kako je rekao na otvorenju izložbe, spoznao da mu je Stvoritelj dao osjećaj za lijepo. Zato se zaputio u avanturu osluškivanja jer je stvoren sa svrhom da Stvoritelja slavi i ljubi. Na izložbi je postavio avionske makete, slike izrađene u različitim slikarskim tehnikama i pisane misli.

Nakon molitvenoga pozdrava kroz program je vodila Ana Kontak, dok je Marko Kontak bio zadužen za slikovne animacije. U glazbenom prilogu sudjelovala je Ženska vokalna skupina KUD Jedinstvo iz Splita pod ravnanjem mo. Franje Kussa.

Kritički prikaz izložbenih eksponata održao je fra Ante Branko Periša koji je naglasio ulogu spontanog ekspresionizma u opusu fra Ante Udovičića (Govor donosimo na kraju).

Nakon pozdrava, krasnoslova, klapske pjesme i osvrta, zahvalnice i čestitki, izložbu je otvorio provincijal fra Joško Kodžoman naglasivši kako mu je drago da se u Zajednici otkrivaju novi talenti, koje treba podržavati, i kako je fra Ante Udovičić imao smjelosti da se upusti u umjetničku avanturu i zaslužio naše priznanje i čestitke.

Nakon otvorenja, župnik fra Ante je, sa suradnicima, za posjetitelje priredio prigodni domjenak.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Splitska koncertna publika imala je prigodu uživati u Uskrsnom koncertu pod nazivom 'Uskrsnu Isus doista', u ...
Predstavljanje nove knjige splitskog magistra prava i književnika Marlona Macanovića „Trn“ (Roman o relikviji Svetog ...
Korizmeni koncert Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado pod naslovom „O, Isuse daj mi suze“ održan je ...
Nova knjiga prof. dr. sc. don Mladena Parlova „Duh Sveti u povijesti spasenja” predstavljana je u četvrtak 14. ožujka u ...
Izložba slika pod naslovom „Dvije priče“ autora don Damira Bistrića, župnika Župe Bagalović i prof. Zorane Vekić, ...
Crkveni zborovi, klape i mandoline nastavili su tradiciju u Crkvi Navještenja BDM u Vrgorcu i još jednom oduševili ...
U sklopu 31. Dana Matice hrvatske u prostorijama dominikanskog samostana sv. Dominika u Splitu, u ponedjeljak 4. ...
Knjiga „Deus absconditus – Ivan Pavao II. o Duhu Svetom“ doc. dr. Emanuela Petrova, profesora dogmatike pri Katoličkome ...