Uprizorenje „Živih jaslica“ u Brnazama

U Župi Gospe Sinjske u filijalnoj zajednici Sv. Nikole Tavelića u Brnazama u četvrtak 30. prosinca 2021., održano je prvo uprizorenje „Živih jaslica.“

Događaj je održan na inicijativu udruge „Naše Brnaze“, a realiziran u suradnji sa Sinjskim pučkim kazalištem i filijalnom zajednicom Župe Gospe Sinjske – sveti Nikola Tavelić Brnaze, uz sudjelovanje udruge Promotor kulturnog događaja Gaj Laberije Sinj. Redatelj je Željko Viculin, a u predstavi je sudjelovalo više od 60 glumaca i statista te članova crkvenih zborova. Uprizorenje Živih jaslica održano je na igralištu ispred Doma kulture, u nazočnosti više stotina gledatelja, mještana Brnaza i njihovih gostiju, među kojima su bili gradonačelnik Sinja Miro Bulj, dogradonačelnik Denis Bobeta i savjetnica gradonačelnika Božena Romac.

U nešto više od pola sata, koliko je predstava trajala, sudionici su uspjeli prikazati atmosferu iz vremena Isusova rođenja. Uz Mariju i Josipa, malog Isusa, mudrace s Istoka, pastire i druge građane Betlehema, u predstavi su sudjelovale i domaće životinje – magarac, tele, ovce i janjci, koje su vlasništvo Ive Masle. Lik Isusa uprizorio je sedmomjesečni Andrija Ivković, Mariju je glumila Ana Bota, Josipa Dino Vuković, anđela Gabrijela Ante Delija, sveta tri kralja bili su Dinko Franchini, Dario Malbaša i Draško Milić, rimske legionare uprizorili su članovi udruge ‘Gaj Laberije’, ostale mještane Betlehema Ivo Masle i Bože Delija, Kažimir Tomašević, Ivan Ivković Mandac, Željko Čarić, Roko Čarić, Ivica Jagnjić, Slavko Pervan, Ante Galić, Dubravka Vuković, Danijela Mastelić, a naratori su bili Ante Paštar i Ivana Vrančić.

U izvedbi prvih Živih jaslica sudjelovala su i brojna djeca te Mješoviti zbor, Zbor mladih i Dječji zbor filijalne zajednice sv. Nikole Tavelića u Brnazama pod vodstvom Jelene Mihaljević i sestre Dominike Vrdoljak.