U Kaštel Sućurcu predstavljena knjiga „Mali bolji svijet – Nada“ Marija Žuvele

U organizaciji Gradske knjižnice Kaštela u ponedjeljak 20. lipnja u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu održana je književno-glazbena večer pod nazivom „Mali bolji svijet“ u sklopu koje je predstavljena deseta knjiga Marija Žuvele.

Ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela Renata Dobrić na početku programa predstavila je Marija kao vjeroučitelja, glazbenika, skladatelja, pokretača i urednika četiri internetska portala, autora deset knjiga, osnivača Valuesterapije, izumitelja društvenih igara vjerske tematike, supruga i oca šestero djece.

Program je nastavljen uz razgovor o najnovijoj knjizi „Mali bolji svijet – Nada“ te o različitim temama. Naglasak je stavljen na život i rad Marija Žuvele, koji je ujedno i pokretač i glavni urednik internetskog portala duhovnost.net koji je ove godine dobio nagradu Hrvatskoga društva katoličkih novinara za najbolju mrežnu stranicu s kršćanskim sadržajem.

„Mali bolji svijet“ je zbirka poticajnih tekstova koji govore o čovjeku i njegovu mjestu u svijetu, o životu kojeg treba živjeti sada, a ne neprestano odgađati za neku budućnost. Govori o potrebi otkrivanja sreće u malim stvarima koje postaju put svladavanju svakodnevnih izazova. Naglašava kako u užurbanosti života uvijek treba pronaći vremena za vlastitu dušu ne stavljajući na zadnje mjesto sve ono što čovjeka ispunjava i što mu je bitno. Kratki poticajni tekstovi koje je autor svakodnevno objavljivao na različitim mrežnim stranicama donose i odgovore kako prestati grčevito brinuti o stvarima na koje se ne može utjecati, a usmjeravati se na ono što je u okviru vlastitih mogućnosti i što se može mijenjati, a to je prvenstveno vlastiti život.

„Naš život trebamo shvatiti kao dar Božji, a svaki dan kao priliku koja nam je dana kako bismo bolje upoznali sebe i druge i kako bismo se dublje povezali jedni s drugima“, istaknuo je Žuvela.

Knjiga „Mali bolji svijet – Nada“ prvi je dio trilogije, a uskoro će uslijediti izdavanje novih knjiga trilogije „Mali bolji svijet“ – „Vjera“ i „Ljubav“. U glazbenom dijelu programa nastupio je Marin Petković.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Povodom obilježavanja blagdana sv. Benedikta, zaštitnika Europe, Hrvatska udruga Benedikt zajedno s Dramskim studijom ...
Izložba fotografija o životu i radu najpoznatijega hrvatskoga misionara oca Ante Gabrića pod naslovom „Tamo gdje palme ...
U Pinakoteci Franjevačkog samostana Gospe od zdravlja u Splitu u srijedu 22. lipnja predstavljena je knjiga „Svijet na ...
U organizaciji Gradske knjižnice Kaštela u ponedjeljak 20. lipnja u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel ...
Katolički bogoslovni fakultet i Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu organizirali su promociju Zbornika radova ...
U pinakoteci samostana Gospe od Zdravlja u Splitu predstavljen je, u srijedu 1. lipnja, roman „Plamen od ljubavi“ ...
U Teatrinu Gradske knjižnice Solin, u utorak 31. svibnja, predstavljene su dvije knjige Zdenke Čorkalo „Betty iz ...
U organizaciji Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu i Franjevačkog samostana sv. Ante na Poljudu u ...