U Kaštel Sućurcu predstavljena knjiga „Mali bolji svijet – Nada“ Marija Žuvele

U organizaciji Gradske knjižnice Kaštela u ponedjeljak 20. lipnja u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu održana je književno-glazbena večer pod nazivom „Mali bolji svijet“ u sklopu koje je predstavljena deseta knjiga Marija Žuvele.

Ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela Renata Dobrić na početku programa predstavila je Marija kao vjeroučitelja, glazbenika, skladatelja, pokretača i urednika četiri internetska portala, autora deset knjiga, osnivača Valuesterapije, izumitelja društvenih igara vjerske tematike, supruga i oca šestero djece.

Program je nastavljen uz razgovor o najnovijoj knjizi „Mali bolji svijet – Nada“ te o različitim temama. Naglasak je stavljen na život i rad Marija Žuvele, koji je ujedno i pokretač i glavni urednik internetskog portala duhovnost.net koji je ove godine dobio nagradu Hrvatskoga društva katoličkih novinara za najbolju mrežnu stranicu s kršćanskim sadržajem.

„Mali bolji svijet“ je zbirka poticajnih tekstova koji govore o čovjeku i njegovu mjestu u svijetu, o životu kojeg treba živjeti sada, a ne neprestano odgađati za neku budućnost. Govori o potrebi otkrivanja sreće u malim stvarima koje postaju put svladavanju svakodnevnih izazova. Naglašava kako u užurbanosti života uvijek treba pronaći vremena za vlastitu dušu ne stavljajući na zadnje mjesto sve ono što čovjeka ispunjava i što mu je bitno. Kratki poticajni tekstovi koje je autor svakodnevno objavljivao na različitim mrežnim stranicama donose i odgovore kako prestati grčevito brinuti o stvarima na koje se ne može utjecati, a usmjeravati se na ono što je u okviru vlastitih mogućnosti i što se može mijenjati, a to je prvenstveno vlastiti život.

„Naš život trebamo shvatiti kao dar Božji, a svaki dan kao priliku koja nam je dana kako bismo bolje upoznali sebe i druge i kako bismo se dublje povezali jedni s drugima“, istaknuo je Žuvela.

Knjiga „Mali bolji svijet – Nada“ prvi je dio trilogije, a uskoro će uslijediti izdavanje novih knjiga trilogije „Mali bolji svijet“ – „Vjera“ i „Ljubav“. U glazbenom dijelu programa nastupio je Marin Petković.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Ususret prvoj nedjelji došašća u Riznici splitske katedrale održala se je radionica izrade adventskih vijenaca. ...
Dvije nove knjige Zdenke Čorkalo, „Susreti” i „Tragom zlata” predstavljene su 22. studenoga u sklopu 30. dana Matice ...
U sklopu devetnice Gospi od Zdravlja, u četvrtak, 17. 11. 2022. u Franjevačkom samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu ...
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Splitu organizirali su predavanje ...
Otkrivanjem spomen-poprsja istaknutoga hrvatskog arheologa, zaslužnoga istraživača salonitanske arheološke baštine, ...
"Kiparevo svjedočenje vjere" naziv je izložbe akademika Kuzme Kovačića otvorene u četvrtak 13. listopada u Podrumima ...
U petak 16. rujna u Dominikanskom samostanu u Splitu, Hrvatska udruga Benedikt je ususret obilježavanju blagdana sv. ...
Dana 8. rujna obilježava se Međunarodni dan pismenosti. Cilj ovog dana, koji je utemeljen na inicijativu UNESCO-a i ...