Adventska radionica u Riznici splitske katedrale

Ususret prvoj nedjelji došašća u Riznici splitske katedrale održala se je radionica izrade adventskih vijenaca. Sudionici su koristeći mnoštvo prirodnih i umjetnih materijala koristeći vlastito nadahnuće oblikovali adventske vijence. No ovo nije bila sasvim još jedna u nizu radionica, već je njezina namjena imala i dobrotvorni karakter.

Naime, svi adventski vijenci koji su u subotu, 26. studenoga napravljeni na dvosatnoj radionici sutradan na prvu nedjelju došašća su se prodavali ispred katedrale sv. Dujma, a prihod od prodaje je namijenjen Udruzi sv. Vinka Paulskoga čija konferencija djeluje pri splitskoj prvostolnici.

Udruga sv. Vinka Paulskog je međunarodna, katolička, karitativna i volonterska udruga laika koja djeluje širom svijeta. Najbitnije poslanje udruge jest ublažavanje patnje i promicanje ljudskog dostojanstva i osobne nepovredivosti nemoćnih osoba koje članovi udruge posjećuju, s ciljem promicanja društva mira, ljubavi i pravednosti.

Prva udruga u Hrvatskoj osnovana je još davne 1858. godine u Zagrebu te je djelovala s prekidima, a nakon 1992. godine ponovno je zaživjela njihova plemenita djelatnost diljem Hrvatske, uključujući i konferenciju u Splitu.

S radošću možemo reći da su dobri ljudi prepoznali trud mališana i odraslih koji su sudjelovali u radionici te su uspješno svi adventski vijenci našli svoj dom i prva svijeća došašća gori u domovima.

 

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Splitska koncertna publika imala je prigodu uživati u Uskrsnom koncertu pod nazivom 'Uskrsnu Isus doista', u ...
Predstavljanje nove knjige splitskog magistra prava i književnika Marlona Macanovića „Trn“ (Roman o relikviji Svetog ...
Korizmeni koncert Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado pod naslovom „O, Isuse daj mi suze“ održan je ...
Nova knjiga prof. dr. sc. don Mladena Parlova „Duh Sveti u povijesti spasenja” predstavljana je u četvrtak 14. ožujka u ...
Izložba slika pod naslovom „Dvije priče“ autora don Damira Bistrića, župnika Župe Bagalović i prof. Zorane Vekić, ...
Crkveni zborovi, klape i mandoline nastavili su tradiciju u Crkvi Navještenja BDM u Vrgorcu i još jednom oduševili ...
U sklopu 31. Dana Matice hrvatske u prostorijama dominikanskog samostana sv. Dominika u Splitu, u ponedjeljak 4. ...
Knjiga „Deus absconditus – Ivan Pavao II. o Duhu Svetom“ doc. dr. Emanuela Petrova, profesora dogmatike pri Katoličkome ...