Predstavljene knjige Biblioteke Stella Maris

Predstavljanje slikovnice „Dječačić i anđelčić“ i drugih izdanja Biblioteke Stella Maris održano je u „Prokulturi − Kući jezika i kulture Peristil“ u ponedjeljak, 6. veljače 2023. godine.

O predstavljenim naslovima govorili su prof. dr. fra Ante Vučković, prof. dr. Katja Bakija te urednica Brigita Konsuo Peček.

Slikovnicu „Dječačić i anđelčić“ autorice Brigite Konsuo Peček ilustrirala je Ivana Jovanović Trostmann. U priči su dječačić i anđelčić zajedno na putovanju od nebeskih prostranstava do mame i tate pa natrag te preko zlatnih ljestava do svojih nebeskih prijatelja. Slikovnica je to za djecu, ali i za odrasle koji žele ići na putovanje sa svojim anđelom čuvarom. O slikovnici je govorila prof. dr. Katja Bakija, povjesničarka književnosti i književna. Upoznajući okupljene sa simbolikom anđela te njihovoj prisutnosti u umjetnosti kazala je kako ova zanimljiva priča govori o pronalaženju života, spoznaji, radosti i ljubavi, a sve je savršeno nadopunjeno raskošnim koloritom koje čini iznimno vizualno bogatstvo izdanja.

Glavna urednica Brigita Konsuo Peček predstavila je zatim izdanja Biblioteke Stella Maris, a poseban naglasak stavljen je na knjigu i studijski vodič „Ispunjenje svake želje; vodič za putovanje Bogu temeljen na mudrosti svetaca“ autora Ralpha Martina. Knjiga je to koja donosi temeljit prikaz cijeloga duhovnog života, a o njoj je izlagao prof. dr. fra Ante Vučković, doktor filozofije i profesor na Katoličkomu bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Istaknuo je kako je knjiga protkana naukom sedmero crkvenih naučitelja sv. Augustinom, sv. Bernardom iz Clairvauxa, sv. Katarinom Sienskom, sv. Terezijom Avilskom, sv. Ivanom od Križa, sv. Franjom Saleškim i sv. Malom Terezijom od Djeteta Isusa te kako nam njen sadržaj može pomoći spoznati Boga i uzljubiti ga, a da bi to mogli postići potrebno je raditi na sebi individualno, ali i u zajednici. Preporučio je knjigu svima koji se žele uputiti duhovnim putem.

Večer je obogatio mladi dubrovački nagrađivani glazbenik Ivano Urljević. Predstavljanje je upriličeno U prigodi zatvaranja izložbe „Putevima mira“ Ivane Jovanović Trostmann i programa „Dubrovnik na Peristilu“.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Splitska koncertna publika imala je prigodu uživati u Uskrsnom koncertu pod nazivom 'Uskrsnu Isus doista', u ...
Predstavljanje nove knjige splitskog magistra prava i književnika Marlona Macanovića „Trn“ (Roman o relikviji Svetog ...
Korizmeni koncert Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado pod naslovom „O, Isuse daj mi suze“ održan je ...
Nova knjiga prof. dr. sc. don Mladena Parlova „Duh Sveti u povijesti spasenja” predstavljana je u četvrtak 14. ožujka u ...
Izložba slika pod naslovom „Dvije priče“ autora don Damira Bistrića, župnika Župe Bagalović i prof. Zorane Vekić, ...
Crkveni zborovi, klape i mandoline nastavili su tradiciju u Crkvi Navještenja BDM u Vrgorcu i još jednom oduševili ...
U sklopu 31. Dana Matice hrvatske u prostorijama dominikanskog samostana sv. Dominika u Splitu, u ponedjeljak 4. ...
Knjiga „Deus absconditus – Ivan Pavao II. o Duhu Svetom“ doc. dr. Emanuela Petrova, profesora dogmatike pri Katoličkome ...