Sudamja Fest 2017.

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije u srijedu, 26. travnja na splitskom je Peristilu održan već tradicionalni Sudamja Fest 2017.

Riječ je o glazbenom festivalu koji se održava u čast sv. Dujmu, zaštitniku grada Splita i Splitsko-makarske nadbiskupije. Ove godine, kao i prošlih godina, Sudamja Fest okupio je mnoštvo darovitih pjevača i svirača koji su nastupili sa skladbama: Davor Terzić: Utjeha/Znak, Dominik: Rijeka Ljubavi/Aleluja, osvanuo je dan, Konkatedrala: K izvoru/Miserere, Papa band: Novi život daješ mi/ Pod ovim nebom, Aurora: Vikni Gospodine/Tebi dajem sve, Veritas aeterna: Vodi me/Navješćujte svim narodima  čudesa Gospodnja, Mihovil: Ljepota spasenja/Svjetlost svijeta, Adrijane: Samo On/Neuvela srećo moje duše.

Na kraju se festivala nazočnima obratio dr. sc. don Mihael Prović, povjerenik Ureda za pastoral mladih koji je  izrazio zadovoljstvo što se Sudamja fest odvio na Peristilu – predivnoj pozornici grada Splita. Zahvalio je institucijama počevši od grada Splita pa do župa koje su potpomogle da se festival održi, brojnim pjevačima i sviračima, te Mati Pocrnjiću, umjetničkom direktoru festivala i svima koji su na bilo koji način pridonijeli organizaciji. Festival je završio zajedničkom izvedbom pjesme: "Velik si". Voditeljski dvojac Kristina Bitanga i Luka Jelavić, vodili su slušatelje kroz program.