Početak nove sezone KMNL-e Splitsko-makarske nadbiskupije u Dugom Ratu

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, u utorak 26. rujna 2017. u župi Sv. Josipa u Dugom Ratu, sa svečanim euharistijskim slavljem započela je nova 13. sezona Katoličke malonogometne lige „Sv. Ivan Pavao II.“. Već drugu godinu zaredom, domaćin je župa sv. Josipa iz Dugog Rata, čija je nogometna ekipa prošlogodišnji osvajač prve KMNL-e na biskupijskoj razini, i osvajač fair play-a na nacionalnoj završnici u Mostaru.

Nova sezona započela je misom koju je predvodio splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić u koncelebraciji s dr. don Mihaelom Mišom Provićem, povjerenikom Ureda za pastoral mladih, don Božom Ćubelićem,  župnikom župe sv. Josipa – Dugi Rat, mons. Jurom Vrdoljakom, župnikom župe sv. Mateja – Ravne Njive, don Perom Maslaćem, župnikom župe Gospe Sinjske – Sinj, fra Miljenkom Varabecom,  župnikom župe Gospe od Pojišana – Split, don Antom Adžamićem, župnikom župe Marije Pomoćnice – Kman i don Gabrijelom Kamberom, nadbiskupovim tajnikom. Mladima su na raspolaganju za ispovijed bili: don Ljubo Pavić, don Tomislav Bašić i fra Kristijan Kovačević.

Nadbiskup je u svojoj propovijedi usporedio Katoličke malonogometne lige s jednom velikom obitelji u kojoj vlada zajedništvo, ljubav i prijateljstvo. Nadalje, upozorio je na razne vrste vulgarizma i neprimjerenih riječi koje se mogu čuti na nogometnim terenima i izvan njih. Naposljetku se osvrnuo na veoma bitnu odgojno-religioznu dimenziju sporta, koja se nalazi u samim temeljima Katoličke malonogometne lige.

Fotogalerija: Danijela Jurčević

Prije samog kraja mise, svima nazočnima obratili su se dr. don Mihael Prović i voditelj KMNL u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji Mladen Jurić, koji je ukratko opisao projekt KMNL-e, raspored i mjesta održavanja natjecanja. Ove sezone prva i druga liga obuhvaćaju 26 župnih ekipa, 5 više nego prethodne sezone. Tako u 1. KMNL ''Ivan Pavao II.'' nastupa 11 ekipa: Brda, Dugi Rat, Kamen, K. Sućurac, Kman, Pujanke, Sućidar, sv. Ante – Poljud, sv. Duje, sv. Frane i Žnjan. Druga liga je ove godine podijeljena na skupinu A i B. Skupinu A čine ekipe: CBS, Duće, Kocunar, Mejaši, Ravne Njive, Sinj, sv. Roko – Jesenice, dok skupinu B čine: Aržano, K. Lukšić, Konjsko, Mertojak, Pojišan, Strožanac, sv. Ante – Zadvarje, sv. Obitelj. Nove ekipe koje ove godine sudjeluju u KMNL-i su: Sinj, sv. Roko – Jesenice, Pojišan, Strožanac i sv. Ante – Zadvarje.

Na kraju mise, koju je pjesmom animirao VIS David iz Dugog Rata, svima okupljenima obratio se župnik župe sv. Josipa don Božo Ćubelić. Druženje se nastavilo zajedničkim fotografiranjem i prigodnim domjenkom u župnoj dvorani. 

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Drugi susret novog ciklusa Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije „Četvrtak za dušu“ održan je 14. ...
Kao i svake godine u Imotskom se na četvrtu korizmenu nedjelju održao križni put za mlade iz Imotske krajine. Put križa ...
Uredi za pastoral mladih Splitsko makarske nadbiskupije i Šibenske biskupije te SKAC_ST organizirali su od 18. do 24. ...
U Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu u srijedu 21. veljače održan je drugi ovogodišnji susret Hrvatskoga nadzemlja o ...
Ciklus Temeljne formacije animatora „Mladi za mlade“ u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji nastavljen je u subotu, 17. ...
„Ljubav" je bila tema petog u nizu susreta pod nazivom „Treći petak u Imotskom“ održanog u 16. veljače u dvorani ...
U četvrtak, 15. veljače, započeo je prvi susret ciklusa pod nazivom "Četvrtak za dušu" u organizaciji Ureda za Pastoral ...
U mjesnom bratstvu Frame Gospe Sinjske u nedjelju 4. veljače, održano je slavlje primanja i obećanja. Misno slavlje ...