U Kaštelima održan koncert duhovne glazbe „Blagoslivljajmo Gospodina“

U sklopu proslave Dana grada Kaštela u nedjelju, 4. ožujka, u prepunoj Gradskoj dvorani u Kaštel Starom održan je koncert duhovne glazbe pod nazivom „Blagoslivljajmo Gospodina“.

Na koncertu su nastupila već poznata imena hrvatske duhovne scene: Božja slava, Emanuel, fra Marin Karačić, Petar Buljan (Božja pobjeda), sestre Ramljak, zbor Mihovil te VIS Signum i mladi iz zajednice Dobri pastir. Svi oni pjevali su više od dva sata te zajedno s publikom slavili Gospodina.

„Namjera nam je proslaviti Dan grada Kaštela na način koji će biti dostojanstven i u duhu korizmenog vremena slaveći Boga, svjedočeći zajedništvo i sjećajući se, u ovo korizmeno vrijeme, Njegove neprocjenjive ljubavi koju nam je iskazao na križu. Ovaj koncert vidimo i kao početak mjesečnih susreta slavljenja koji bi dali jedan novi kvalitetni kršćanski sadržaj za druženje mladih iz Kaštela i šire“, kazala je Monika Režić koordinatorica Obnove u Duhu Svetome za evangelizaciju Splitsko-makarske nadbiskupije.

Fotografije: Portal grada Kaštela

Koncert je molitvom otvorio don Mijo Grozdanić koji je kazao kako mu je drago da se Dan grada Kaštela slavi na ovakav način. „Okupili smo se ovdje da bi slavili Gospodina i da bi mu zahvalili za sve što čini u našim životima i za naš Grad“.

Ulaznice su se besplatno preuzimale nakon nedjeljnih svetih misa u kaštelanskim župama, u župi Gospe od Anđela u Trogiru i župi Gospe od zdravlja u Splitu. Posjetitelji su mogli dati dobrovoljne priloge za troškove organizacije koncerta, a sav suvišak ići će za pomoć potrebitima. Uz ODS, organizatori koncerta bili su Grad Kaštela i Udruga Dobri Pastir Kaštela.

 

 

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Korizmena duhovna obnova studenata laika KBF-a u Splitu održana je 14. ožujka u crkvi i samostanu Sv. Franje u ...
Kao i proteklih godina tradicionalno na 4. korizmenu nedjelju, 11. ožujka, održan je Križni put mladih Imotske krajine.
U sklopu proslave Dana grada Kaštela u nedjelju, 4. ožujka, u prepunoj Gradskoj dvorani u Kaštel Starom održan je ...
  Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, u suradnji s Hokej klubom „Spartanac Split“ pod ...
Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije raspisuje natječaj za Sudamja fest 2018. U organizaciji Ureda ...
Mladi Hrvatskog nadzemlja su u srijedu 21. veljače održali svoj, za ovaj mjesec već tradicionalni, susret pod nazivom ...
Prošloga tjedna mladi iz Hrvatskog nadzemlja odazvali su se akciji kuhanja za beskućnike u splitskoj udruzi Most.
Prigodnom svečanošću u petak 9. veljače, mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda iz župe sv. Luke u Podbablju ...