Susret Hrvatskog nadzemlja: "Lito - odmor od Boga?"

Hrvatsko nadzemlje u srijedu, 19. lipnja 2019. god. održalo je svoj posljednji susret devete sezone pod nazivom "Lito - Odmor od Boga?".

Pitanje je to s kojim se s početkom ljeta suočavaju mnogi mladi, a kako spriječiti da odmor od svakidašnjih obveza postane i odmor od Boga, okupljenima je pokušao približiti don Darijo Čorić, župnik župe Kaštel Novog.

Na samom početku predavanja naveo je neke asocijacije na ljeto: more, plaže, sunce, fjaka, kafići i zabavna glazba, a potom istaknuo pozitivne i negativne strane koje nam nudi ljetni odmor.

Don Čorić izdvojio je tri vrste odmora: psihički, fizički i duhovni. Ono što se može primijetiti jest da se kroz vrijeme akademske godine u Crkvi nudi obilan duhovni sadržaj, dok je tijekom ljeta takva ponuda oskudna. Bez obzira na to, naglašava kako je potrebno posvijestiti da je propust odlaska na svetu Misu nedjeljom smrtni grijeh. Nameće se pitanje; Je li potreban odmor od Boga, ako nam raširene ruke na križu govore da bi radije umrle za nas, nego živjele bez nas?

U sv. Pismu piše "Bez prestanka molite!", a molitva je također naš svakodnevni rad i obaveze, duhovna glazba i trud kroz koje je moguće u svakom trenutku proslavljati Boga.

Dobro je ljeti promijeniti sredinu i ambijent kako bismo naučili nešto novo, ali i cijenili sve što nas čeka kad se vratimo u svakodnevicu. Na koncu svog izlaganja don Darijo poručuje: "Budite ono što jeste. Iskoristite mladost i ljepotu, ali nemojte da vam grijesi mladosti dođu na naplatu u starosti!"

Članovi Hrvatskog nadzemlja pripremili su zanimljive skečeve i filmove koje će biti moguće pogledati na njihovim društvenim mrežama. Glazbeni ures susreta ponudili su mladi iz VIS-a "Gloria" s Kmana.

Mladoj publici obratio se i studentski kapelan i povjerenik za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije don Mihael Mišo Prović, sa zahvalom za još jednu uspješnu sezonu Hrvatskog nadzemlja. Potom je na pozornicu pozvao sve članove Nadzemlja, a sve zainteresirane mlade koji im se žele pridružiti, pozvao je da se prijave na rujanski motivacijski razgovor.

Program susreta završen je prigodnom meditacijom i pjesmom, a mladi su ostali u druženju uz prigodni domjenak.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Uoči početka Velikog tjedna, u subotu 23. ožujka, održana je likovna radionica za djecu u Riznici splitske katedrale.
Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih škola i natjecanje iz vjeronauka za učenike srednjih škola ...
U srijedu 20. ožujka, na prvi dan proljeća, u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa održan je još jedan susret ...
Završnica Ministrantske malonogometne lige “Ivan Merz“ (MMNL) Splitsko-makarske nadbiskupije za sezonu 2023./2024 ...
Mladi su nam još jednom pokazali kako mogu biti velika pokretačka snaga. Ovog Trećeg petka u Imotskom koji se održao ...
Drugi susret novog ciklusa Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije „Četvrtak za dušu“ održan je 14. ...
Kao i svake godine u Imotskom se na četvrtu korizmenu nedjelju održao križni put za mlade iz Imotske krajine. Put križa ...
Uredi za pastoral mladih Splitsko makarske nadbiskupije i Šibenske biskupije te SKAC_ST organizirali su od 18. do 24. ...