sinoda3

Održan „IGNIS susret za mlade“

Katolička karizmatska obnova u Duhu Svetom u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije organizirala je 11. studenog 2019. još jedan „IGNIS susret za mlade“ u studentskoj kapelici Bl. Ivana Merza na Kampusu.

„Ovaj susret, kao i svaki naš dosadašnji susret željeli smo se okupiti u zajedništvu mladih ljudi, sjedinjeni s Isusom Kristom. Cilj nam je biti blizu Njemu kroz našu molitvu i slavljenje i možemo reći da je baš to slavljenje temelj svih naših susreta“ – objasnila nam je Marija Manuela Sunara iz Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom „IGNIS“.

Možemo već sad najaviti kako će mladi iz Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom „IGNIS“ u suradnji sa svojim duhovnikom don Dankom Kovačevićem organizirati ovaj mjesec susret na Franjevačkom klerikatu O. fra Ante Antića na temu slavljenja „Krista Kralja“.

„Naš duhovnik, don Danko Kovačević će nas uputiti u molitvu i klanjanje te ćemo kroz slavljenje nadamo se u potpunosti obraditi temu koja je pred nama ovaj mjesec“ – najavljuje Marija Manuela Sunara.

Dojmove „IGNIS“ susreta za mlade s nama je podijelila Marija Lešić otkrivši nam kako je prvi put na manjem „IGNIS“ susretu koji se održava u studentskom domu dr. Franjo Tuđman na Kampusu.

„Smatram da je danas mladom čovjeku bitna ovakva zajednica u kojoj može dublje upoznavati Boga. Lijepo je doći, moliti se, opustiti i u potpunosti povjeriti svoje slabosti ili probleme Gospodinu koji je uvijek tu uz nas, i kad smo sretni i kad smo tužni“ – zaključuje Marija.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Treće srijede u prosincu održao se online božićni susret Hrvatskoga nadzemlja, o temi božićnih ukrasa: „Jesu li ukrasi ...
Susret Hrvatskog nadzemlja pod naslovom „Šta se treseš?“ održan je u srijedu 17. studenoga 2021. na internetskim ...
Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije u suradnji sa Sveučilište u Splitu, Studentskim centrom i ...
Ispred studentskog doma dr. Franje Tuđmana na splitskom Kampusu održana je duhovna obnova, misno slavlje i koncert za ...
Početkom nove akademske 2021./2022. godine krenula je i nova - 12. sezona Hrvatskog nadzemlja. Nova sezona otvorena je ...
Svečanim euharistijskim slavljem ispred Studentskog centra Split, u nedjelju 17. listopada, završena je volonterska ...
Tradicionalno 39. hodočašće mladih „Od Gospe do Gospe“ okupilo je i ove godine, 7. i 8. kolovoza, nekoliko tisuća ...
Posljednji susret Hrvatskog nadzemlja u ovoj akademskoj godini održao se, u srijedu 16. lipnja, u online formi. Bio je ...