Susret Hrvatskog nadzemlja na temu: „Srcolov(m)ka – Valentinovo s Nadzemljem“

Mladi iz Hrvatskog nadzemlja su u srijedu 19. veljače 2020. godine organizirali svoj tradicionalni susret pod nazivom „Srcolov(m)ka – Valentinovo s Nadzemljem“.

Godinama već tradicionalna igra Hrvatskog nadzemlja Srcolov(m)ka i ove je godine privukla mnoštvo mladih u veliku dvoranu Nadbiskupskog sjemeništa. Valentinovski susret „Nadzemljaša“ prošao je u znaku ljubavi, ali i s pregrštom humorističnih trenutaka koji su upotpunjeni brojnim filmovima u produkciji upravo mladih članova Hrvatskog nadzemlja.

Susret je započeo pjesmom, a nastavljen je „Zanimljivostima“ o Valentinovu u kojima su nadzemljaši svojim specifičnim stilom donijeli mnogima nepoznate činjenice o Valentinovu. Nakon „Zanimljivosti“ uslijedila je prva „Srcolovka“ u kojoj je muški kandidat Stipe naizmjenice postavljao brojna pitanja trima mladim damama, a da ih pritom ne vidi. Iako su kandidatkinje Anita, Anđela i Josipa prema mišljenju muškog kandidata Stipe izvrsno odgovarale na pitanja, ipak se odlučio za kandidatkinju broj jedan - Anitu. Hrvatsko nadzemlje ih je za hrabrost i ljubav nagradilo romantičnom večerom za dvoje u restoranu „Šug“.

Ostale kandidatkinje, iako nisu izabrane, ipak nisu otišle kući praznih ruku. Josipa je dobila besplatno šišanje u frizerskom salonu Connect, dok je Anđela za utješnu nagradu osvojila photo session u AP studiju Aheropita.

Na sličan način odigrala se i druga ljubavna „Srcolovka“ u kojoj je ženska kandidatkinja Iva postavljala nasumična pitanja Petru, Antoniju i Josipu.

Muškarci su se trudili te su pokušali ostaviti što je moguće bolji dojam svojim odgovorima. U konačnici Iva je izabrala Petra, a 'Nadzemlje' ih je nagradilo romantičnom večerom koju će provesti u splitskom restoranu Zrno Soli.

Za hrabrost su utješne nagrade dobili dvojica preostalih kandidata. Antonio je osvojio besplatno šišanje u frizerskom salonu Connect, dok će Josipa na avanturu „Srcolovke“ uvijek podsjećati majica „Nogometnih ikona“ koju je osvojio sudjelovanjem u ovoj ljubavnoj igri.

Humoristični susret 'Nadzemljaša' koji je ovaj put nosio predznak romantike i ljubavi upotpunjen je brojnim nagradama u kojima nisu nagrađivani samo kandidati, nego i pojedini s(p)retni posjetitelji. Nadzemljaši su uz pomoć svojih sponzora među kojima su bili: Caffe bar Balux, Restoran Zrno Soli, Pizzerija Didovo zlato, Restoran Šug, Foto-video studio AP, Frizerski salon Connect, Nogometne ikone i SPLITSKA Coffee & Co., bogato i sadržajno nagradili brojne posjetitelje ovog susreta.

U nastavku je prikazano još 5 filmova iz „HN produkcije“. Filmovi: „Čedna kapa“, „Gangster“, „Tinder u stvarnom životu“, „Kupid“ i „Ljubav bez granica“ izmamili su brojne osmjehe posjetitelja u Nadbiskupskom sjemeništu. Specifični i potpuno drugačiji filmovi, uistinu su zabavili brojnu publiku, ali su i dali jednu drugačiju ljubavnu poruku, na zanimljiv, šaljiv i humorističan način.

Na kraju su se članovi Hrvatskog nadzemlja zahvalili „srcolovcima“ i svim posjetiteljima što su uljepšali još jedno, tradicionalno, Valentinovo s nadzemljem. Uz to vrijedi naglasiti da je ova vrijedna ekipa prošli mjesec skupljala novac za jednu peteročlanu obitelj koju je pohodila bolest. Mladi su uz pomoć svih posjetitelja „nadzemljaških“ susreta pomogli obitelji doniravši joj iznos od 5 000 kuna. Kako bi nastavili humanitarno djelovati 'Nadzemljaši' su ovaj mjesec skupljali donacije za tročlanu obitelj. Naime, samohrana majka s dvoje djece trenutno se suočava s ozbiljnim zdravstvenim poteškoćama svoje djece.

„Obitelj se nalazi u teškoj financijskoj situaciji, i u ovom trenutku im je potrebna pomoć. Pozivamo vas da im svi skupa pomognemo i time im život učinimo ljepšim i sigurnijim“, istaknuli su članovi Hrvatskog nadzemlja.

Za glazbeni ugođaj ljubavnog susreta pobrinuo se vokalno instrumentalni sastav „Znak mira" s Pujanki, a novim susretom koji će biti 18. ožujka, Hrvatsko nadzemlje će proslaviti jubilarnu desetu godišnjicu postojanja.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Uoči početka Velikog tjedna, u subotu 23. ožujka, održana je likovna radionica za djecu u Riznici splitske katedrale.
Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih škola i natjecanje iz vjeronauka za učenike srednjih škola ...
U srijedu 20. ožujka, na prvi dan proljeća, u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa održan je još jedan susret ...
Završnica Ministrantske malonogometne lige “Ivan Merz“ (MMNL) Splitsko-makarske nadbiskupije za sezonu 2023./2024 ...
Mladi su nam još jednom pokazali kako mogu biti velika pokretačka snaga. Ovog Trećeg petka u Imotskom koji se održao ...
Drugi susret novog ciklusa Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije „Četvrtak za dušu“ održan je 14. ...
Kao i svake godine u Imotskom se na četvrtu korizmenu nedjelju održao križni put za mlade iz Imotske krajine. Put križa ...
Uredi za pastoral mladih Splitsko makarske nadbiskupije i Šibenske biskupije te SKAC_ST organizirali su od 18. do 24. ...