VIS „Andrijane“ u suradnji s Uredom za pastoral mladih SMN snimio video spot s pjesmom „Nebo moje duše“

Ured za pastoral mladih Splitsko – makarske nadbiskupije u suradnji s Vokalno instrumentalnim sastavom „Andrijane“ snimio je novi video spot s pjesmom „Nebo moje duše“.

Djevojačka skupina Andrijane službeno je započela s nastupima u župi sv. Andrije na Sućidru u Splitu u rujnu 2011. Tada još uvijek bez imena godinu dana kasnije „demokratski“ su odlučile da će se zvati Andrijane po nebeskom zaštitniku župe, sv. Andriji. Nastupile su na sljedećim festivalima: Uskrs festu, Papafestu, Sudamja festu, Svjetlost dolazi. Bile su dva puta izvan granica Lijepe naše i to u Gradišću te u Kotoru na blagdan sv. Tripuna gdje su animirale kompletno liturgijsko slavlje. Na oba gostovanja održale su kratke samostalne koncerte.

„Ovaj spot simbolično je objavljen točno na Krštenje Gospodinovo kao Isusov primjer kojim činom koračamo prema punini kršćanske objave. Spasenje dolazi po fragmentima, ali da se ispunjava tek u punini“, pojašnjavaju nam iz Ureda za pastoral mladih SMN.

Tekst pjesme „Nebo moje duše“ napisao je don Ivan Čotić, dok je za glazbu zaslužan Bože Jurić-Pešić. Aranžman je djelo Alberta Limića, a ideju, režiju, snimanje i montaža spota osmislio je Marin Gabelica uz asistenciju Deana Bubića.

Skupinu je iznjedrio dječji zbor župe sv. Andrije i redovito pjevaju u župnoj crkvi na sv. misi u 11:30 sati. Voditelj je operni pjevač Bože Jurić Pešić, a u njegovu odsustvu, kao što je danas slučaj, trudi sa zamijeniti ga don Ivan Čotić. Svjesne su da samo rad, rad i rad, uz talent od Boga darovani, donose kvalitetu. Svojom pjesmom, ponašanjem i sakramentalnim životom svjedoče vjeru u Isusa Krista.

Sadašnji članovi vokalno-instrumentalnog sastava su: Petra Petričević, Ema Bonačić, Ana Modrić, Mia Tuta, Mia Tokič, Lucija Tokić, Lucija Jukić, Josipa Merčep, Petra Raos i Katarina Tomičić, Antea Erceg, Lucija Vukoja, Maris Džajić, Valentina Kuliš, Antonija Bartulović, Ivana Alduk, Lucija Plavša i Lucija Jelić.

U spotu su sudjelovale: Ivana Alduk i Petra Petričević, a u ostalim ulogama bile su: Mia Tokić, Lucija Tokić, Lucija Vukoja i Anđela Kulušić. Glavni glumac spota je Jakov Tolić, a lokacija snimanja je Župa svetog Spasa na splitskim Mejašima i Podbablje.

Cijelu produkciju video spota i pjesme „potpisuje“  predstojnik Ureda za pastoral mladih SMN i duhovnik studenata Sveučilišta u Splitu dr. don Mihael Mišo Prović.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Uoči početka Velikog tjedna, u subotu 23. ožujka, održana je likovna radionica za djecu u Riznici splitske katedrale.
Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih škola i natjecanje iz vjeronauka za učenike srednjih škola ...
U srijedu 20. ožujka, na prvi dan proljeća, u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa održan je još jedan susret ...
Završnica Ministrantske malonogometne lige “Ivan Merz“ (MMNL) Splitsko-makarske nadbiskupije za sezonu 2023./2024 ...
Mladi su nam još jednom pokazali kako mogu biti velika pokretačka snaga. Ovog Trećeg petka u Imotskom koji se održao ...
Drugi susret novog ciklusa Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije „Četvrtak za dušu“ održan je 14. ...
Kao i svake godine u Imotskom se na četvrtu korizmenu nedjelju održao križni put za mlade iz Imotske krajine. Put križa ...
Uredi za pastoral mladih Splitsko makarske nadbiskupije i Šibenske biskupije te SKAC_ST organizirali su od 18. do 24. ...