Dodijeljene nagrade najboljim ekipama i pojedincima KMNL „Ivan Pavao II.“

Svečano su 20. lipnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu dodijeljene nagrade najboljim ekipama i pojedincima na kraju još jedne Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II.“ koju već 14. godina organizira Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije.

Dodijeli nagrada prisustvovali su: mons. Dražen Kutleša, splisko-makarski nadbiskup i metropolit, don Mihael Prović, predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije te Mladen Jurić, voditelj Katoličke malonogometne lige.

Mihael Prović, predstojnik Ureda za pastoral mladih otkrio je da je ovogodišnja sezona trajala čak dvije godine zbog pandemije koronavirusa.„Ovu sezonu smo zbog pandemije koronavirusa igrali dvije godine. To je jedna novost koja se do sada nije događala. No, u ovim vremenima smo svi bili u nekakvih sličnim problemima. Nastavit ćemo Katoličku malonogometnu ligu i iduće sezone i vjerujem da će sve biti kako treba“, kratko je u početku kazao Prović.

Nadbiskup Kutleša, prigodnim je i toplim riječima pozdravio sve prisutne. „Hvala vam što ste nam došli. Naime, danas u svakom sportu, pa i u samom životu moraju postojati pravila po kojima moramo živjeti. Ni vi ne bi mogli pobijediti da ne postoje neka pravila kojih se moramo držati. Da bi mogli poštivati ta pravila, da bi vi mogli igrati i osvajati trofeje, mora postojati i disciplina. Kada želite doći do nekog uspjeha, onda morate puno trenirati i odricati se. No, i naš kršćanski život je upravo takav. Trebamo se cijeli život odricati i boriti da bi na kraju došli do nekog uspjeha. Želim vam da budete uzorni, kako u sportu tako i u životu. Budite ljudi na koje će se drugi ugledati. Svrha sporta jest ta da čovjek postane bolji. Uvijek kroz život gledajte sve pozitivno. Vježbajte i trenirajte, ali ne smijete zaboraviti vježbati i trenirati svoju dušu. I dalje budite uspješni, budite dobri vjernici i kršćani“, rekao je uspješnim sportašima nadbiskup Kutleša.

Voditelj lige Mladen Jurić predstavio je nadbiskupu KMNL-u. Svima je zahvalio na pomoći i kratko je najavio nadolazeću 15. sezonu Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II.“ „Spadamo u jednu od najuspješnijih sportskih nadbiskupija. Naime, iza nas je teška sezona, zbog pandemije nam je dosta toga bilo onemogućeno. Nadam se da su loša vremena iza nas te da ćemo 15. sezonu KNML započeti uspješno i na vrijeme“, zaključio je.

Nakon male svečanosti svi prisutni su se nastavili družiti u predvorju nadbiskupskog ordinarijata, a najbolje ekipe i pojedinci zavrijedili su pehare i zaslužene nagrade koje im je uručio nadbiskup Kutleša.

Najbolje župne momčadi Prve lige:

1. POMOĆNICE KRŠĆANA, KMAN

2. SV. MATEJ, RAVNE NJIVE

3. SV. ANTE, POLJUD

 

Najbolje župne momčadi Druge lige:

1. GOSPE OD ZDRAVLJA, PODSTRANA

2. SV. LUKA, KOCUNAR

3. GOSPA OD POJIŠANA, POJIŠAN

 

Fair-play momčad KMNL: SV. PAVAO, PUJANKE

 

Najbolji pojedinci KMNL:

Najbolji igrač: IVAN VIDOŠEVIĆ (Kman)

Najbolji golman: DUJE BONAČIĆ (Sv. Ante, Poljud)

Najbolji strijelac 1. lige: JOSIP CIKOJEVIĆ (Kman) – 25 golova

Najbolji strijelac 2. lige: FILIP MILOVIĆ (Podstrana) – 27 golova

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Nakon dvije godine pauze uzrokovane korona virusom, u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske ...
U srijedu 16. studenoga održan je drugi susret Hrvatskoga nadzemlja u ovoj akademskoj godini na temu ekologije, a pod ...
U četvrtak 10. studenog, u Župi Presvetog Srca Isusova na splitskoj Visokoj održana je misa za mlade u organizaciji ...
Uoči svetkovine Svih Svetih, 31. listopada u Župi Presvetog Srca na Visokoj u suradnji sa Uredom za pastoral mladih ...
S novom akademskom godinom započinju i novi projekti, pa je tako započela i 17. sezona Katoličke malonogometne lige ...
Prvi studentski vjeronauk u novoj akademskoj godini 2022./2023. održan je 26. listopada u studentskoj kapelici u Splitu ...
Oko tisuću studenata sudjelovalo je na duhovnoj obnovi za studente koju je pod nazivom „Pogledaj na nebo i zvijezde ...
U Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu u srijedu 19. listopada održan je prvi susret Hrvatskoga nadzemlja ...