VIS Izdor nastupio na festivalima duhovne glazbe u Solinu i Rovinju

Vokalno-instrumentalni sastav „Izidor“ sa splitskog Sućidra u nedjelju 4. rujna nastupao je na koncertu duhovne glazbe "Sv. Eufemija" u Rovinju. Kako je to opisao g. Slavko Nedić, voditelj koncerta, bio je to jedinstven slučaj u kojem jedan bend u isto vrijeme nastupa na dva različita festivala. Naime, u isto vrijeme održavao se i Papa fest u Solinu, na kojem je također nastupao dio Izidora.

„Ovo je već 19. koncert u čast sv. Eufemiji, a glavni organizatori i ovoga puta bili su divni domaćini - Vesna i Davor Terzić. Uz domaće rovinjske izvođače te goste iz Zagreba pa čak i Njemačke, dvosatni koncert osim slavljenja Boga iznio je na površinu i naše zajedništvo utemeljeno na Bogu i u Bogu. Prije samog festivala održalo se euharistijsko slavlje za sve sudionike festivala, koje su zajedničkim snagama animirali kroz čitanje i pjesmu. Našim domaćinima još jednom zahvaljujemo na predivna dva dana, uz nadu da se vidimo na istom mjestu i sljedeće godine“, kazao je don Stipan Šurlin, župnik na splitskom Sućidru.

Na festivalu duhovne glazbe Papa fest, koji je održan u nedjelju 4. rujna na Gospinom otoku u Solinu, uz sastave iz Solina, Trogira i Kaštela, nastupio je i VIS Izidor. Papa fest je ove godine imao retrospektivni karakter pa su nastupali već dobro poznati vokalno-instrumentalni sastavi, a to su, osim Izidora, Papa band iz Solina, VIS Sv. Lovre iz Trogira, te splitski sastavi VIS Veritas Aeterna , VIS Znak mira s Pujanki te VIS Signum iz Kaštel Lukšića.

Izvođače je pratio i live band pod vodstvom Antonija Grkeša, a svojim nastupom festival su obogatili i dječji zbor župe Gospe od Otoka. Gost je bio mlada glazbena zvijezda Stjepan Lach. Prije samog festivala upriličeno je euharistijsko slavlje za sve sudionike festivala.

Papa fest, festival duhovnih šansona, održan je prvi put 1999. godine u spomen na pohod svetog oca Ivana Pavla II. Hrvatskoj i njegov susret s hrvatskom katoličkom mladeži godinu dana ranije.

 

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Nakon dvije godine pauze uzrokovane korona virusom, u organizaciji Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske ...
U srijedu 16. studenoga održan je drugi susret Hrvatskoga nadzemlja u ovoj akademskoj godini na temu ekologije, a pod ...
U četvrtak 10. studenog, u Župi Presvetog Srca Isusova na splitskoj Visokoj održana je misa za mlade u organizaciji ...
Uoči svetkovine Svih Svetih, 31. listopada u Župi Presvetog Srca na Visokoj u suradnji sa Uredom za pastoral mladih ...
S novom akademskom godinom započinju i novi projekti, pa je tako započela i 17. sezona Katoličke malonogometne lige ...
Prvi studentski vjeronauk u novoj akademskoj godini 2022./2023. održan je 26. listopada u studentskoj kapelici u Splitu ...
Oko tisuću studenata sudjelovalo je na duhovnoj obnovi za studente koju je pod nazivom „Pogledaj na nebo i zvijezde ...
U Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu u srijedu 19. listopada održan je prvi susret Hrvatskoga nadzemlja ...