U potrazi sa Sveta tri kralja

Uoči blagdana Bogojavljenja, 5. siječnja, u župi Presvetog Srca Isusova na Visokoj u Splitu održan je još jedan zabavni program za djecu osnovnoškolske dobe. Više dnevno druženje bila je izvrsna prilika da djeca zajedno sa Sveta tri kralja dođu do jaslica i poklone se Isusu.

Program se sastojao od raznih druženja i igara, duhovnih i edukativnih radionica, a kroz zanimljive i kreativne skečeve djeca su pratila sveta tri kralja na njihovu putu prema jaslicama. „Potraga sa tri kralja“ predviđena je kao kompletno duhovno, edukativno i zabavno iskustvo koje je omogućilo djeci provođenje kvalitetnog slobodnog vremena u društvu svojih vršnjaka, ali i mladih i svećenika.

Uz mlade i razigrane župne animatore, podijeljene u dobne skupine i po razredima, stotinu djece se kroz igru međusobno upoznavalo, ali i zajedno raslo u Gospodinu. Zajednički razgovor i molitva bili su prilika da se stvore nova prijateljstva, ali i da stariji ''nauče'' mlađe što je to pravi prijatelj i kako biti pravi prijatelji i težiti iskrenim prijateljima.

Djeca su igrom, plesom i pjevanjem još jednom pokazali koliko je predivno i neiskvareno dječje srce i da uvijek treba težiti sačuvati njegovu čistoću. U skupinama su djeca tijekom cijelog tjedna svojim zalaganjem, trudom, radošću i zajedništvom u igrama skupljali bodove i tako svojoj ekipi donosili prednost na bodovnoj tablici, koja se svakim danom mijenjala i bila dodatna motivacija ekipi. Osim što su skupljali bodove za konačnu pobjedu svoje ekipe, mogli su razvijati svoje talente u raznim radionicama.

S druge strane, djeca su učila i nove plesne pokrete, zabavljala se športom, ali i razvijala svoju logiku uz šahovske poteze. Uz pomoć svojih animatora djeca su prolazila svaki dan kroz određenu temu i pokušavala naći pravo rješenje za sve probleme koje su animatori stavljali pred njih. Na kraju je župnik i voditelj programa don Ivan Terze zahvalio svim sudionicima te ih pozvao na redovna subotnja druženja koja će krenuti od nastavka školske godine.

 

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
U Pastoralnom centru župe Presvetog Srca Isusova - Split (Visoka) u subotu, 25. studenoga započeo je novi ciklus ...
Nastavnici glazbene škole u Imotskom od 2011. organiziraju koncert povodom blagdana sv. Cecilije, svetice koja je ...
U dvorani samostana sv. Frane u Imotskome, 17. studenoga 2023. godine, održan je drugi otvoreni susret Frame Imotski ...
U srijedu 15. studenoga u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu održan je još jedan susret Hrvatskoga ...
Predstojnik Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskuije don Ivan Terze uputio je 7. studenog 2023. dopis ...
U organizaciji Splitsko-makarske nadbiskupije u subotu 4. studenoga počela je nova, 19. sezona Ministrantske ...
U splitskoj župi Presvetog Srca Isusova na Visokoj, u suradnji s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske ...
U nedjelju, 22. listopada 2023., dvadeset framaša Frame Runović sudjelovalo je u obredu Primanja i Obećanja u ...