Nadbiskup Barišić uputio čestitku novoizabranoj predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić uputio je 13. siječnja čestitku novoizabranoj Predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović. U čestitci je napisao: "Poštovana gospođo Kolinda Grabar- Kitarović, izabrana Predsjednice Republike Hrvatske, dopustite mi da Vam u svoje osobno ime, kao i u ime svećenika, redovnika, redovnica i vjernika Splitsko-makarske nadbiskupije najiskrenije čestitam na izboru za Predsjednicu Lijepe naše.





Proteklih smo dana imali priliku o Vama dosta toga naučiti. Vaša bogata biografija nam je otkrila da ste uvijek bili borac, ali i strpljivi učenik u školi života. Vašim izborom za predsjednicu Republike Hrvatske, Vaša će biografija sigurno postati još bogatija, ali ne samo Vaša osobna, već i naša nacionalna. U povijest našega naroda ulazite kao prva Predsjednica, no u ovom trenutku uvjereni smo da će Vas povijest zapamtiti ne samo po toj činjenici, nego i po Vašem radu, po Vašem zalaganju za nacionalno zajedništvo i za blagostanje, za mir i pomirenje, što ste i više puta naglasili. S naše pak strane Vam obećavamo molitve dobrom Ocu nebeskom kako biste, nadahnuti Duhom Svetim, u tome i uspjeli.


Gospođo Predsjednice, oči mnogih građana i građanki naše Domovine uprte su u Vas. Mnoge obitelji traže bolju zaštitu, više dostojanstva i mogućnost ostvarenja naravnih prava. Mnogi mladi traže perspektivu jer žele ostati i raditi na dobrobit svoje Domovine. Naši stariji očekuju dostojanstvenu, mirnu i sigurnu starost€¦ Podigli ste potrebiti val optimizma, nade i ponosa u našem narodu. Neka taj val zahvati sve koji trpe, sve obespravljene, sve ljude dobre volje u našoj domovini".