Sjednica dekana Splitsko-makarske nadbiskupije

U Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, u utorak 28. studenog, održana je sjednica dekana Splitsko-makarske nadbiskupije. Uz splitsko-makarskog nadbiskupa, mons. Marina Barišića, susretu su prisustvovali i generalni vikar mons. Miroslav Vidović i pastoralni vikar mons. Nedjeljko Ante Ančić te dvanaest dekana.

Pozdravivši okupljene dekane, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, upoznao ih je s tijekom priprema za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati u Solinu 15. i 16. rujna 2018. godine. Potaknuo ih je da u svojim župama i u župama svoga dekanata redovito održavaju kateheze o majčinstvu u radu s obiteljskim zajednicama. Bez toga neće biti prave pripreme za nacionalni obiteljski susret.

Don Tomislav Ćubelić, predstojnik Ureda za pastoral obitelji i dekan Katedralnog dekanata, održao je kratko poticajno predavanje o važnosti primjene kateheza o majčinstvu, kako onih od Hrvatske biskupske konferencije, tako i nadbiskupijskih, u radu s župnim obiteljskim zajednicama, a govorio je i o važnosti obitelji u Božjem planu.

Potom su dekani izvijestili nadbiskupa o pastoralnim aktivnostima u svojim župama s obzirom na proteklu Godinu očinstva, a razmijenili su i dosadašnja iskustvima u radu s katehezama. Nadbiskup će zatražiti izvješće svakog župnika o primjeni kateheza o očinstvu te raspored održavanja kateheza o majčinstvu.

Između ostalog, bilo je riječi o prijenosu Zavjetne spomen svijeće Hrvatskih katoličkih obitelji iz Marije Bistrice u splitsku katedralu. Na blagdan Svijećnice, 2. veljače 2018. godine, u okviru liturgijskog slavlja u katedrali, podijelit će se svakoj župi po jedna spomen svijeća, da se postavi na vidno mjesto u župnoj crkvi, i zapali svake nedjelje do susreta obitelji u Solinu. Na svijećama će biti i  službeni logo susreta koji će uskoro biti predstavljen javnosti.

Susret je završio zajedničkim objedom.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
„Zahvaljujemo Gospodinu što nam daje ovo vrijeme korizmenoga hoda prema Pashalnom otajstvu, otajstvu našega spasenja. ...
U subotu, 10. veljače, mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup posjetio je u obiteljskim domovima malenu Noru ...
Sjednica Prezbiterskoga vijeća Splitsko-makarske nadbiskupije, pod predsjedanjem nadbiskupa mons. Marina Barišića, ...
Sjednica Pastoralnoga vijeća Splitsko-makarske nadbiskupije pod predsjedanjem splitsko-makarskoga nadbiskupa mons. ...
Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić primio je gospođu Ninu Kuluz 5. veljače u Nadbiskupskom Ordinarijatu u ...
„Prije četrdeset dana radosno smo proslavili blagdan Gospod­njega rođenja, Božić. A danas slavimo onaj dan kada su ...
Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je u petak, 26. siječnja u Nadbiskupskom Ordinarijatu u Splitu ...
„Majka Marija, Gospa Ranjena duboko je proživjela fizičke i duševne boli, osobito pod križem svoga Sina. I danas to ...