Nadbiskup Barišić primio obitelji Govorko i Zović

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je u srijedu 7. ožujka, u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, obitelji Govorko i Zović, koje imaju djecu oboljelu od spinalne mišićne atrofije. Nadbiskup je prije mjesec dana posjetio malenu Noru Rogošić (3 godine) i malenog Antu Kovačića (2 godine) u njihovim domovima, a sada je primio u posjet Marina Govorka (9 godina) iz Splita i Ani Zović (16 godina) iz Kaštel Lukšića.

Obitelji Govorko i Zović upoznale su oca Nadbiskupa s životnom situacijom u kojoj se nalaze njihova oboljela djeca, kao i o problemima s kojima se susreću u borbi za njihovo zdravlje. Također, objasnili su i načine u kojima oni vide mogućnost rješavanja poteškoća obitelji oboljelih od spinalne-mišićne atrofije, a prvenstveno se odnose na nabavu skupih lijekova i trajno liječenje njihove djece.

Nadbiskup Barišić, suosjećajući s roditeljima, iskazao im je potporu i ohrabrio ih da ne posustaju i ne odustaju od svih legitimnih zahtjeva koji im mogu pomoći u rješavanju njihovih životnih nedaća. Istaknuo je kako su djeca budućnost Crkve i države, cijelog društva i svih njegovih sastavnica. Upravo su ovakve okolnosti prilika u kojima se svaki čovjek može pokazati solidarnim, osjećajnim i odgovornim. Pohvalio je solidarnost, prijateljstvo i međusobno pomaganje među obiteljima u kojima se nalaze djeca s ovom bolešću, te je naglasio važnost njihova ustrajnog zajedništva.

U Godini majčinstva koja se ove godine slavi u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, Nadbiskup se posebno obratio majkama ove djece, osnaživši ih da i dalje budu hrabre, ustrajne i nepokolebljive. Također je poželio da „majčinski osjećaji“ prožmu sve one koji imaju odgovornost i mogućnost, kako u državi tako i u društvu, da pomognu svim obiteljima koje su pogođene ovom bolešću.

Na kraju susreta, obitelji Govorko i Zović su zahvalile nadbiskupu Marinu Barišiću na potpori i riječima koje im je uputio, a on im je darovao knjižicu „Križni put oca i majke“, koju je izdala Splitsko-makarska nadbiskupija te ostale prigodne darove.

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Peta korizmena nedjelja, 18. ožujka, za makarske je vjernike protekla u znaku tradicionalnog preduskrsnog posjeta ...
Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je u srijedu 7. ožujka, u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, ...
Na blagdan Katedre svetog Petra, 22. veljače, u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu održana je sjednica biskupa ...
„Zahvaljujemo Gospodinu što nam daje ovo vrijeme korizmenoga hoda prema Pashalnom otajstvu, otajstvu našega spasenja. ...
U subotu, 10. veljače, mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup posjetio je u obiteljskim domovima malenu Noru ...
Sjednica Prezbiterskoga vijeća Splitsko-makarske nadbiskupije, pod predsjedanjem nadbiskupa mons. Marina Barišića, ...
Sjednica Pastoralnoga vijeća Splitsko-makarske nadbiskupije pod predsjedanjem splitsko-makarskoga nadbiskupa mons. ...
Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić primio je gospođu Ninu Kuluz 5. veljače u Nadbiskupskom Ordinarijatu u ...