Započela devetnica na čast sv. Josipa za Domovinu

U crkvici Sv. Trojice na Poljudu u Splitu započela je velika devetnica na čast sv. Josipa za Domovinu, s obzirom na 330-tu obljetnicu od kada je hrvatski sabor proglasio sv. Josipa zaštitnikom Hrvatske „Protector Croatiae“

U tom smislu ova molitvena inicijativa ima za cilj uklopiti se u Godinu sv. Josipa koju je proglasio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić za zagrebačku nadbiskupiju za period od 19. ožujka 2017. do 19. ožujka 2018. godine.

Program je započeo 18. srpnja u večernjim satima s misom koju je predvodio fra Josip Lucić, duhovnik Molitvenog saveza legije Srca Isusova i Marijina. U svojoj je homiliji dao biblijski prikaz rodoslovlja sv. Josipa te istaknuo činjenicu da je tek Drugi vatikanski koncil uveo štovanje sv. Josipa na način koji je dostojan njegovoj ulozi brižnoga Isusovog poočima, a hrvatski narod toga sveca posebno štuje već više od tri stoljeća.

Poslije mise slijedilo je cjelonoćno klanjanje sa molitvenim programom koje je završilo u jutarnjim satima misnim slavljem koje je predvodio gvardijan samostana u Poljudu fra Ante Bilokapić. U svojoj je propovijedi govorio o vrstama krijeposti i posebno istaknuo sv. Josipa kao uzora svetosti na koju smo svi pozvani.

Devetnica se nastavlja slijedećih osam mjeseci svakog 18./19.-tog u mjesecu s istim programom. Suorganizatori bdijenja su uz Hrvatsku udrugu Benedikt, koordinacija štovatelja Božjeg milosrđa Split i molitvena inicijativa "Pro vita".