Dolazak relikvije sv. Leopolda Bogdana Mandića u Split

Prigodom dolaska relikvije sv. Leopolda Bogdana Manidća u Split 17. rujna 2017. god., splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić uputio je svećenicima, redovnicima, redovnicama i svim vjernicima u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji prigodnu poruku.

Leopold oporukaMožete je pročitati na ovom linku!

Sarkofag sa svečevim tijelom kreće iz Padove u četvrtak, 14. rujna u 7 sati. Dolazak u Zadar predviđen je u 14 sati. Odlazak relikvija iz Zadra predviđen je u 7 sati, a dolazak u Herceg Novi u 13 sati. Trećega dana, u subotu 16. rujna od jutarnjih sati bit će omogućena molitva i čašćenje sv. Tijela. Mise će biti u 10 i 16 sati, a potom ispraćaj za Dubrovnik, gdje se dolazak planira oko 20 sati. Oproštaj i odlazak za Split je u 14 sati.

U Svetište Gospe od Pojišana relikvija dakle dolazi u nedjelju 17. rujna oko 18.00 sati.

  • Program će započeti već u 17,00 sati pripravom i pokorničkim bogoslužjem
  • U 18,00 sati je svečani doček, procesija i ulaz u svetište, molitva i počast relikvije
  • U 19,00 sati je sv. misa koju će predvoditi naš nadbiskup msgr. Marin Barišić.
  • U 20,00 sati je svečana Večernja molitva časoslova koju će sa svim prisutnim vjernicima predvoditi franjevački bogoslovi, redovnici i redovnice našeg grada.
  • Od 21,00 sat pa kroz kroz cijelu noć do jutra 18. rujna biti će bdijenje, mogućnost obilaska relikvije, molitve i pristupanja sakramentu sv. ispovijedi za sve vjernike.

Sljedećeg dana, u ponedjeljak 18. rujna:

  • U 5,00 ujutro je rana misa koju će predvoditi don Tomislav Ćubelić, katedralni župnik
  • U 6,00 sati je svečana molitva Jutarnje molitve časoslova koju će sa svim prisutnim vjernicima predvoditi redovnici i redovnice grada Splita.
  • U 8,00 sati je sv. misa koju će predvoditi naš Provincijal, fra Jure Šarčević,
  • Oko 9,00 sati je molitva oproštaja i odlaska relikvije tijela u pravcu Rijeke.

U Rijeci će svečani doček i misa biti u 19 sati, a potom bdjenje. Posljednjega dana hodočašća u utorak, 19. rujna od jutarnjih sati bit će omogućena molitva pred relikvijama, a misa je u 10 sati. Ispraćaj i polazak relikvija za Padovu predviđena se oko 14 sati.

Cjeloviti raspored i druge upute možete pročitati na web-stranicama Svetišta Gospe od Pojišana u Splitu.