U Splitu održana duhovna obnova “Moje će srce trijumfirati”

Kuća susreta Tabor iz Samobora preselila se nakratko u Split zajedno sa svojim voditeljem fra Ivanom Matićem. Tako je Franjevački klerikat na Trsteniku od 6. do 8. listopada postao duhovna oaza Splita.

Tri se dana osjećala Božja blizina, njegova ljubav i dobrota. To je bilo mjesto susreta Boga i čovjeka, mjesto spoznaje vlastitog dostojanstva, potom isto prepoznavanje u drugome i prihvaćanje da smo svi međusobno braća i sestre u Kristu Isusu. Ljudi željni ohrabrenja neprekidno su stizali, a crkva na Trsteniku s predvorjem i dvorištem bila je pretijesna tri dana. Tema susreta „Moje će srce trijumfirati“ ciljano je uzeta iz Marijinih poruka u Fatimi 1917. koje pretkazuju tragične trenutke za čovječanstvo, svu mistiku zla, njegovu razornu snagu s posljedicama u vremenu i vječnosti.

„Ona nam nudi svoje Srce kao utočište i čin posvete njezinom Srcu kao put i sredstvo za sprječavanje zla. Prepustimo se ognju ljubavi njezina Srca i pozivu na molitvu i dragovoljne žrtve da ono trijumfira u nama i osvoji sva ljudska srca“, kazao je fra Ivan Matić i dodao: „Marija je naša majka, naša zagovornica i put prema njoj je upravo put prema Isusu. Ohrabrimo se, otvorimo joj srce bez straha, opustimo se jer ona nas čeka u svojoj ljubavi da nas utješi i prati na putu  praštanja, iskupljenja do konačnog  spasenja. Govoreći i moleći Mariju, mi izričemo vjeru u Krista.“ Njegovi svakodnevni nagovori bili su puni snažnih poruka uvjeravanja da dobro i plemenito mora trijumfirati, a zlo, ma kako bilo vješto i zamamno zapakirano, mora odstupiti. 

Nakon svake mise slijedilo je klanjanje pred Presvetim. Prošnje i zahvale izricao je okupljeni puk. Nadahnute riječi s oltara dobivale su svoju potvrdu u glazbi VIS-a Gospe od zdravlja stopljeni s anđeoskim glasom gospođe Hane Čargo. Ovaj susret u duhu organizirali su: Molitvena zajednica Padre Pio i Hrvatska udruga Benedikt iz Splita.