Smotra dječjih zborova u Imotskom

U organizaciji franjevačkog samostana u subotu 28. listopada u imotskoj župnoj crkvi Sv. Franje održana je druga po redu Smotra dječjih zborova, na kojoj je nastupilo oko 340 mališana iz devet župa Imotske krajine.

Drugu godinu zaredom mali zboraši okupili su se u jutarnjim satima, najprije na pokorničkom bogoslužju koje je predvodio fra Frano Laco, župnik u Zmijavcima, a potom je krenula pobožnost Gospine krunice, koju je animirala s. Terezina Bašić, a koju su predmolili predstavnici dječjih zborova. Uslijedilo je svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio imotski župni i samostanski vikar fra Zoran Kutleša uz suslavlje fra Nedjeljka Čarapića, župnika u Podbablju, i fra Josipa Sušića, župnika u Vinjanima, uz ostale svećenike iz okolnih župa čiji su zborovi nastupili. 

Nakon mise uslijedili su pojedinačni nastupi zborova koje su otvorili dječji zboraši župe sv. Ane u Poljicima pjesmom „Kraljice Mira", a potom su s nastupima nastavili dječji zboraši župe Zmijavci „Samo je jedna Marija", zbor iz Runovića s pjesmom „Majko ljubežljiva“ te Imotskog „Zdravo, Djevo čista". Nakon njih nastupio je zbor iz Studenaca s pjesmom „Slavna žena",a onda Proložac „Zrakama sunca" te Lovreć „Samo je jedna Marija", a završne nastupe imali su zboraši iz Podbablja s pjesmom „Sa krša ovog" i zbor iz Vinjana s pjesmom „Zdravo budi, Marijo", a program koji je animirao imotski gvardijan i župnik fra Kristian Stipanović završio je zajedničkom pjesmom „Marijo, o Marijo" te zajednički druženjem u samostanskom vrtu.