U Splitu upaljena prva adventska svijeća

Na splitskoj rivi u subotu 2. prosinca, u nazočnosti velikog broja građana, treći put na otvorenom, upaljena je prva svijeća na velikom adventskom vijencu oko fontane kraj crkve sv. Frane. Zajednički su je upalili gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara u pratnju s obitelji, direktorica Turističke zajednice Splita Alijana Vukšić i generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović koji je na početku blagoslova svijeće sa fra Žarkom Relotom, župnikom i gvardijanom samostana Sv. Frane zajedno sa građanima okupljenim oko fontane izmolio „Očenaš“, najdražu molitvu koju je sam Isus naučio moliti svoje učenike.

Nakon što je sve okupljene pozdravio oko gradskog adventskog vijenca, mons. Vidović je u kratkoj propovijedi kazao kako smo se večeras okupili da zajedno započnemo jedno posebno vrijeme, vrijeme iščekivanja, vrijeme radosti i nade jer očekujemo dolazak Spasitelja Isusa Krista.

Paljenje svijeće oko adventskog vijenca na Rivi zajednički su organizirali Gradska uprava Splita i Turistička zajednica Split u suradnji sa Splitsko-makarskom nadbiskupijom i uz pomoć gradske tvrtke "Parkovi i nasadi" a paljenje  svijeće uveličana je adventskim pjesmama koje su pjevali muška vokalna skupina Delmati.