Završena devetnica za Domovinu

U crkvici Sv. Trojice na Poljudu u Splitu, na samu svetkovinu sv. Josipa, završena je velika devetnica za Domovinu o 330. obljetnici proglašenja sv. Josipa zaštitnikom Hrvatske.
Program devetnice započeo je u srpnju 2017. god. i odvijao se je kroz devet mjeseci kao cjelonoćno euharistijsko klanjanje uoči 19.-og u mjesecu. U jutarnjim satima slavila se sv. misa za istu nakanu. Bdijenje pred Presvetim Oltarskim sakramentom zadnjega dana devetnice produženo je u jutarnjim satima do sata milosrđa, kada je u 15 sati izmoljena krunica Božjeg milosrđa.

Nakon toga uslijedilo je misno slavlje koje je predvodio pastoralni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Nediljko Ante Ančić u suslavlju s fra Matom Puđom. U svojoj je homiliji mons. Ančić posebno istaknuo krijepost poslušnosti sv. Josipa i njegovu otvorenost poticajima Duha Svetoga zahvaljujući kojoj se je ostvarilo velebno djelo spasenja Isusa Krista. Primjer sv. Josipa nas poziva da se i mi danas, svatko pojedinačno, osluškujući poticaje Duha svetoga, odreknemo svojih planova i postanemo aktivni sudionici u izgradnji Domovine na Božjim principima. Program devetnice realiziran je u okviru projekta "Duhovni spomenik pape Ivana Pavla II", a kao organizatori, uz Molitveni savez legije Srca Isusova i Marijina, ovaj put bila je Hrvatska udruga Benedikt i koordinacija štovatelja Božjeg milosrđa Splitsko-makarske nadbiskupije uz domaćina splitsku župu sv. Trojice.