Najavljen prosvjed protiv Istanbulske konvencije: Na djelu je eutanazija demokracije!

Građanska inicijativa Hrvatska protiv Istanbulske konvencije upriličila je danas na splitskoj rivi konferenciju za novinare u povodu najavljenog prosvjeda građana protiv ratificiranja tog međunarodnog dokumenta u Hrvatskom saboru. Prosvjed će se održati u četvrtak, 12. travnja, u 18 h.

Dr. sc. Sanja Bilač, iz inicijative, pozvala je sve ljude dobre volje da dođu na prosvjedni skup i istaknula kako su u inicijativi iznenađeni brojem građana koji im se preko društvenih mreža javljaju i žele sudjelovati u tom događaju. „Želimo da skup protekne građanski i civilizirano. Na njemu će se vijoriti samo hrvatske zastave i zato molimo sve zainteresirane građane da ih donesu na prosvjed. Na ovaj način želimo izraziti nezadovoljstvo nametanjem rodne ideologije u naš obrazovni sustav i pravosuđe. Također smo nezadovoljni i time što će se milijarde kuna ulagati u parapolitičke organizacije i kontrolu primjene konvencije u obrazovnom sustavu i pravosuđu. Nezadovoljni smo i ignoriranjem velikog broja građana koji ne žele da Hrvatska prihvati taj dokument. Ne znamo koliko će ljudi sudjelovati, takvim podacima ne raspolažemo, ali ono što imamo je iskrena volja, srce i vjera u hrvatski narod.“, kazala je Sanja Bilač.

Kristina Bašić dodala je da im se velik broj obitelji s djecom javlja i žele sudjelovati na prosvjedu, a komunikacija se s građanima odvija preko facebook stranice - Split protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. Također je pozvala zainteresirane građane da pošalju svoje podatke u poštanski pretinac te stranice, nakon čega će im se netko od dosadašnjih volontera javiti. Idemo srcem u prosvjed, kazala je Kristina i objasnila zašto se ona protivi ratifikaciji tog dokumenta. Odvajanjem pojmova rod i spol, što je učinjeno u konvenciji, uporaba pojma rod postaje zakonskom obvezom za državu koja konvenciju ratificira. Zbog toga će se u obrazovnom sustavu te zemlje djecu morati podučavati nametnutom značenju tog pojma, preuzetog iz rodne ideologije, a ukoliko se netko bude tome opirao može biti zakonski sankcioniran, zaključila je Kristina koja je inače, kako sama kaže, dio obrazovnog sustava.

 

Dr. sc. Sanja Bilač naglasila je još da Plenkovićev HDZ ne sluša narod i ne vodi računa o tome što narod misli. „Na djelu je zapravo eutanazija demokracije, jer se građanima oduzima pravo na javno sučeljavanje i barem odgađanje usvajanja Istanbulske konvencije, što je zahtijevala i Matica hrvatska u nedavnom priopćenju. Bugarska je, primjerice, zbog nedovoljnog suglasja građana zaustavila ratifikaciju tog dokumenta.“, kazala je Bilač i najavila još dvije konferencije za novinare s preciznijem podacima o organizaciji prosvjednog skupa.