U rodnom Vranjicu otkriveno poprsje nadbiskupa Ante Jurića

Ispred župne crkve Sv. Martina u Vranjicu župljani su u ponedjeljak 20. ožujka nvečer svečano otkrili poprsje svome Vranjičaninu, blagopokojnom nadbiskupu splitsko-makarskom mons. Anti Juriću, na petu obljetnicu njegova preminuća i svetkovinu svetog Josipa. Nadbiskupova bista tako se nalazi u dvorištu crkve uz još jednog velikog Vranjičanina, don Franu Bulića.

Čast otkriti je imao je don Antin najstariji rođak Mate Jurić (87), pokojnog Bartula. Autor nadbiskupove biste je akademski kipar Radoslav Duhović iz Splita, autor arhitektonskog rješenja za postament diplomirani inženjer Mate Jurić, Vranjičanin. Za izradbu kamenog postamenta s ispisom predloženog teksta zaslužan je klesar Ivo Branimir Đuro iz Kaštel Sućurca, za pobrončanje ispisanih slova župljanin Mario Ćukušić, a za kamene radove uz podnožje postamenta i na pristupnoj stazi spomenika župljanin Ante Grubić Bugarov i njegov suradnik Nediljko Marasović iz Dugopolja.

“U križu je spas”, zapisano je na postamentu don Antino biskupsko geslo. Svečanosti je bio nazočan i solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević, a pjesmom je događaj uveličao crkveni pjevački zbor župe sv. Martina u Vranjicu. Poprsje je blagoslovio don Ivan Matković, župnik u Vranjicu.