Dubrovnik: Mons. Mile Vidović dobio nagradu za životno djelo

Svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Mile Vidović primio je na svečanoj sjednici Dubrovačko-neretvanske županije, povodom obilježavanja Dana županije i zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića, nagradu za životno djelo zbog velikog doprinosa u kulturnom i povijesnom nasljeđu. Nagradu su mu 12. svibnja uručili predsjednik sabora RH Goran Jandroković i župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

Na svečanoj sjednici Dubrovačko-neretvanske županije, povodom obilježavanja Dana županije i zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića, nagradu za životno djelo dodijelila je mons. Mili Vidoviću (82) kao svećeniku i crkvenom povjesničaru, te autoru više knjiga o hrvatskoj crkvenoj povijesti među kojima zbog velikog doprinosa u kulturnom i povijesnom naslijeđu Dubrovačko-neretvanske županije, ali i mnogo šire zbog proučavanja crkvene povijesti u Hrvata.

Mons. Vidović je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu doktorirao 1977., obranivši tezu Nikola Bijanković makarski biskup i postigao akademski naslov doktora teoloških znanosti, specijalizacija povijest Crkve u Hrvata. Obnašao je više službi u Crkvi među kojima voditelja Nadbiskupske kancelarije u Splitu, generalnoga vikara i arhiđakona metropolitanskoga kaptola u Splitu, te ravnatelja Nadbiskupijske klasične gimnazije "Don Frane Bulić" u Splitu. Trenutačno radi na knjizi "Svećenici splitsko-makarske nadbiskupije žrtve II. svjetskog rata i poraća". Papa Pavao VI. počastio ga je naslovom monsinjora 1970., a papa Ivan Pavao II. naslovom počasnog prelata 1981.