Split: Primopredaja službi u Sjemeništu i Bogosloviji

U ponedjeljak, 4. rujna 2017., u prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu izvršena je primopredaja službi između odgojitelja Nadbiskupskog sjemeništa i Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu. Primopredaji je uz odgojitelje prisustvovao i mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski.

Prije samog čina primopredaje Nadbiskup je zahvalio dosadašnjoj upravi Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu: don Borisu Vidoviću, dosadašnjem rektoru, don Mariju Buljeviću, dosadašnjem vicerektoru te don Edvardu Pundi – duhovniku. Govoreći o važnosti Bogoslovije za Nadbiskupiju zahvalio im je na svemu što su činili, kako za odgoj bogoslova tako i za dobro i uspješno funkcioniranje cjelokupne Ustanove. Također, Nadbiskup je zahvalio dosadašnjem rektoru Sjemeništa don Juri Bjelišu za vršenje službe, a čestitao je novom ravnatelju Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, don Edvardu Pundi te Mu poželio puno Božjeg blagoslova u novoj službi koju će vršiti u zajedništvu i suradnji sa don Vedranom Torićem, prefektom u Sjemeništu i don Matom Brečićem, duhovnikom sjemeništaraca. Isto tako, puno Božjeg blagoslova i uspjeha poželio je i novoj upravi Centralnog bogoslovnog sjemeništa: rektoru don Juri Bjelišu, vicerektoru don Ivanu Urliću i duhovniku don Stipanu Šurlinu.

Nakon riječi zahvala i želja, pristupilo se samom činu primopredaje kojim su pregledani i potpisani svi potrebni dokumenti. Potom je novi rektor Centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu, don Jure Bjeliš izgovorio i potpisao Ispovijest vjere, a zatim je to učinio i novi rektor Nadbiskupskog sjemeništa, don Edvard Punda.