Oproštaj od fra Dominika Radića

U ponedjeljak 16. travnja u franjevačkoj crkvi Svete Marije u Makarskoj splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić služio je misu zadušnicu za fra Dominika Radića koji je nakon teške bolesti preminuo u KBC Križine u Splitu u četvrtak 12. travnja, u 84. godini života, 67. redovništva i 61. svećeništva, izvijestio je portal splitskih franjevaca. U koncelebraciji bili su provincijal fra Joško Kodžoman, makarski gvardijan fra Ante Čovo, makarski dekan don Pavao Banić, baškovoški župnik fra Petar Vrljičak i 45 svećenika. Na oproštaju su bila i šestorica bogoslova i jedan đakon.

U propovijedi nadbiskup Barišić među ostalim je rekao: „Milost koju primamo sakramentima i zavjetovanjem jest stimulans koji daje snagu životu. Ljubav, koja nam daje dostojanstvo sinova i kćeri, fra Dominik je svjedočio u domovini, po mnogim župama naše nadbiskupije, kao i u inozemstvu. Želim da u susretu s nebeskim Ocem doživi onu ljubav i slavu koju je Isus želio 'da i oni koje si mi dao budu gdje sam ja'". Kao svećenik i redovnik, fra Dominik je časno i predano obnašao sve službe koje su mu povjeravane. Stoga mu kao samozatajnom i vrijednom članu naše Zajednice izričem zahvalu za sve dobro i vrijedno, što je učinio na korist ljudi, na čast naše Provincije, Splitsko-makarske nadbiskupije i našega hrvatskog naroda, istaknuo je provincijal Kodžoman u oproštajnom govoru.
Pjevanje je predvodio Franjevački zbor, a na orguljama je pratila Hana Vlahov. Sprovodne obrede, nakon završetka mise zadušnice, na groblju Sv. Križa u Makarskoj prevodio je fra gvardijan fra Ante Čovo.