Započeli molitveni susreti za duhovna zvanja u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Nadbiskupski ured za pastoral duhovnih zvanja u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji započeo je s intenzivnijim radom i pastoralnim projektima.

Kako navode crkveni dokumenti da je „Molitva temelj cjelokupnog pastorala zvanja“, te je ona „..prva dužnost i nenadoknadivo sredstvo" u djelu zvanja, u nedjelju 17. listopada, održao se Molitveni susret za duhovna zvanja. Ovaj prvi susret u novoj školskoj i akademskoj godini održan je u katedrali sv. Dujma, a potom će svakog tjedna biti održavan u jednoj od župa Splitsko-makarske nadbiskupije.

Euharistijsko klanjanje i misno slavlje predvodio je don Jure Bjeliš, povjerenik Nadbiskupskog ureda za pastoral zvanja koji je kazao da su ovakvi susreti prigoda svima koji žele moliti za nova duhovna zvanja, a i svima onima koji promišljaju o duhovnome pozivu te poticaj da se i na župnim razinama probudi i osnaži ovakav tip pastorala.

Molitva za duhovna zvanja

Gospodine Isuse Kriste ti sam si nam rekao „Žetva je velika ali radnika malo. Molite dakle Gospodara žetve da radnika pošalje u žetvu svoju“.

Pogledaj Gospodine potrebe svoje Crkve i naše nadbiskupije i daruj joj dovoljan broj svetih svećenika, redovnika i redovnica, koji će vjerno i požrtvovno služiti tvome narodu. Mnogo je onih koje si pozvao ali tako malo onih koji se radosno odazivaju Tvome pozivu, koji slušaju i čuju Tvoj glas: „Dođi i slijedi me“. Molimo te, pohodi naše obitelji da budu zajednice ljubavi u kojima roditelji s radošću primaju djecu i pomozi da ona odrastuu prijateljstvu s Bogom te postanu ljudi poslušni nadahnućima Duha Svetoga. Ohrabri mlade da vjeruju ljubavi i spoznaju veličinu života stavljenog u službbu drugima po svećeničkom i redovničkom zvanju, te mnoge privedu k Tebi, jedinome Putu, Istini i Životu. ti si Gospodine naša nada u Tebe se uzdamo. Amen.