Molitveni susret za duhovna zvanja u Sinju

Na prvu korizmenu nedjelju, 6. ožujka, u Svetištu Gospe Sinjske održana je molitva za duhovna zvanja u organizaciji Ureda za duhovna zvanja Splitsko-makarske nadbiskupije.

Euharistijskim slavljem predsjedao je don Jure Bjeliš predstojnik Ureda za zvanja uz koncelebraciju župnika fra Perice Maslaća. Nakon euharistijskog slavlja održano je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom za nova duhovna zvanja u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Ovakvi susreti prigoda svima koji žele moliti za nova duhovna zvanja, a i svima onima koji promišljaju o duhovnome pozivu te poticaj da se i na župnim razinama probudi i osnaži ovakav tip pastorala.

Molitva za duhovna zvanja

Gospodine Isuse Kriste ti sam si nam rekao „Žetva je velika ali radnika malo. Molite dakle Gospodara žetve da radnika pošalje u žetvu svoju“.

Pogledaj Gospodine potrebe svoje Crkve i naše nadbiskupije i daruj joj dovoljan broj svetih svećenika, redovnika i redovnica, koji će vjerno i požrtvovno služiti tvome narodu. Mnogo je onih koje si pozvao ali tako malo onih koji se radosno odazivaju Tvome pozivu, koji slušaju i čuju Tvoj glas: „Dođi i slijedi me“. Molimo te, pohodi naše obitelji da budu zajednice ljubavi u kojima roditelji s radošću primaju djecu i pomozi da ona odrastuu prijateljstvu s Bogom te postanu ljudi poslušni nadahnućima Duha Svetoga. Ohrabri mlade da vjeruju ljubavi i spoznaju veličinu života stavljenog u službbu drugima po svećeničkom i redovničkom zvanju, te mnoge privedu k Tebi, jedinome Putu, Istini i Životu. ti si Gospodine naša nada u Tebe se uzdamo. Amen.