Proslava dana splitske Provincije sv. Josipa sestara Služavki malog Isusa u Vepricu

Sestre Služavke maloga Isusa splitske Provincije sv. Josipa na svetkovinu svog zaštitnika, 19.ožujka, dan su provele i obilježile uz Marijine skute u hrvatskom Lurdskom svetištu u Vepricu.

U organizaciji provincijske uprave pod vodstvom glavarice s. Terezije Pervan sestre su krenule iz Splita autobusom uz usputna zaustavljanja sestrama koje žive i rade na tom putu prema Vepricu. Sa svih drugih pravaca pristizale su sestre da u zajedništvu molitve, druženja, meditiranja, Euharistijskog slavlja i obiteljskog stola obilježe Dan provincije.

Po dolasku, provincijalka s. Terezija uputila je svima riječi pozdrava i dobrodošlice, posebno generalnoj glavarici s. Mariji Banić, savjetnici s. Vedrani Krstičević i svima nazočnima. Toplim riječima uputila je pozdrav i podršku sestrama koje su odsutne, bilo zbog starosti ili bolesti, onima koji pomažu bolesnima, a posebno onim sestrama koje su u koroni.

Uslijedila je molitva Gospine krunice radosnih otajstava u spilji svetišta pod okriljem Majke Božje koju je animirala s. Dolores Brkić. U molitvu sestre su uključile Družbu, splitsku provinciju, Crkvu, Domovinu, očeve, obitelji, duhovna zvanja, bolesnike te mir u Ukrajini i cijelom svijetu. Nakon litanija sv. Josipu, osobnih molitvi i kratkog predaha u dvorani svetišta koordinatorica inicijative „40 dana za život“ i voditeljica Centra za život u Splitu gđa. Marija Kulazo Šošić. Ona je približila okupljenim sestrama rad Centra koji se nalazi u sklopu njihova samostana u splitskom Varošu te je prikazala djelovanje Pro-life pokreta i izložila velike uspjehe spašenih života po molitvi i postu kroz Jerihonsko bdijenje i molitvu pred klinikama i bolnicom. Potresno, ali snažnom vjerom za život, svjedočila je zdravstvena radnica Jelena Klarić jedna od volonterki u Centru za život.

Nakon zajedničkog ručka i druženja uslijedilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio upravitelj svetišta don Mijo Šurlin. U propovijedi je istaknuo radosno služenje sestara za najpotrebnije, rubne i bespomoćne bilo koje vrste. „Raditi na slavu Malog Isusa bez vlastite promocije. Radosno i s ljubavlju ljudima odražavati srce i lice Božje“, kazao je i istaknuo lijepu suradnju sa sestrama i zahvalio im za sva dobra koje čine. Poslije popričesne molitve sa upaljenim svijećama koje su im darovali oci kapucini sa Pojišana iz Splita, sestre su obnovile svete zavjete te svoje svijeće ostavile pred križem u spilji da gore kao primjer sestrama da izgaraju radeći na slavu Božju.