Izabrani definitori Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja

Na 94. kapitulu Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja izabrani su novi definitori: fra Ante Akrap (Split), fra Siniša Balajić (Zagreb), fra Frano Čugura (Rosenheim), fra Šimun Markulin (Split), fra Perica Maslać (Sinj) i fra Mario Radman (Šibenik). Oni uz provincijala fra Marka Mršu i vikara fra Zorana Kutlešu čine Provincijski definitorij.

U izboru novih definitora sudjelovalo je 49 članova provincijskog kapitula, koji je pod predsjedanjem o. provincijala fra Marka održan u Franjevačkom samostanu o. fra Ante Antića na Trsteniku u Splitu (19. – 22. travnja 2022.). Sami izbor definitora održan je u utorak 20. travnja 2022. na poslijepodnevnom zasjedanju kapitularaca. Nakon molitve Službe čitanja prešlo se na čitanje uputa za izbor definitora te se pristupilo izboru. Nakon prvog glasovanja izabrana su šestorica definitora, koji će svoju službu vršiti u sljedećem trogodištu.

Poslije izbora uslijedilo je uvođenje novih definitora u službu, ispovijest vjere i potpisivanje dokumenta, ispjevan je Te Deum, a svi su kapitularci čestitali novim definitorima, koji će pod vodstvom provincijala fra Marka na kapitulskom kongresu sudjelovati u podjeljivanju službi u redovničkoj zajednici. Franjevačka provincija sa sjedištem u Splitu broji 214 svečanozavjetovane braće, koja djeluju u 16 samostana i 91. župi u domovini te u 25 misija u inozemstvu.