Nova Provincijska uprava Sestara Služavki Malog Isusa Splitske Provincije sv. Josipa

XVII. redoviti Provincijski kapitul Sestara Služavki Malog Isusa Splitske Provincije sv. Josipa sa sjedištem u Splitu održava se od 1. do 6. srpnja 2022., u Duhovnom centru Djeteta Isusa u Livnu, pod predsjedanjem vrhovne glavarice s. M. Marije Banić.

Prvi dan duhovnu obnovu imao je o. Jozo Čirko, dominikanac iz samostana u Splitu. Slavio je sv. misu s homilijom, te imao predavanje na temu ¨Duhovnost i solidarnost˝. Poslije podne bilo je euharistijsko klanjanje.

Dana 4. srpnja izabrana je nova Provincijska uprava. Za provincijsku glavaricu ponovo je izabrana s. Terezija Pervan. Izabrane provincijske savjetnice su: s. Brigita Rojnica, s. Maneta Mijoč, s. Martina Grmoja i s. Fanita Jukić.

Nakon izbornog dijela Kapitula sestre su nastavile radnim dijelom Kapitula, u kojem će dr. sc. s. Miljenka Grgić održati predavanje na temu "Solidarnost individualni izbor u zajedničkoj nevolji", nakon čega slijedi rad u grupama i zajednička diskusija s osvrtom na život u Provinciji.

Imajući u vidu karizmu Družbe i duh svoga utemeljitelja sluge Božjega Josipa Stadlera, te prilike u kojima žive i djeluju, sestre će donijeti smjernice za život i djelovanje Provincije u današnjem vremenu.