Održan Dekanatski susret svećenika Imotskoga dekanata

Dekanatski sastanak svećenika Imotskoga dekanata održan je u prostorijama Franjevačkog samostana sv. Frane u Imotskom 19. listopada 2022.

Sastanak je započeo u 10:00 sati u samostanskoj kapeli molitvom Srednjeg časa i razmatranjem koje je održao fra Siniša Balajić, magistar franjevačkih bogoslova.

U 11:00 sati započeo je drugi dio susreta, koji je održan u samostanskoj dvorani. Nakon uvodnih pozdrava, dekan fra Zoran Kutleša na poseban je način istaknuo da se u samostanu Imotski već trideset godina održava dekanatski „Zaručnički tečaj“ te je za njihov doprinos razvoju tečaja istaknuo fra Jakova Udovičića, voditelja tečaja i Dr. Pavu Čolaka, dugogodišnjeg predavača na tečaju.

Zatim je predavanje na temu „Duhovna zvanja stanje, vizija i izazovi“, održao fra Siniša Balajić. U prvom djelu predavanja iznijete su opće statistike o stanju duhovnih zvanja u svijetu. U drugom dijelu predavanja naglašena je vizija u kojoj je na poseban način predavač istaknuo dva važna čimbenika kao temelje za izbor svećeničkog poziva, prvi je „ Pastoral/ Animacija zvanja“ i drugi je „Formacija kao redoviti život“. Pod naslovom „Izazovi“ predavač je istaknuo da je animacija zvanja zadatak svakoga od nas i da formacija zvanja počinje kao trajna formacija svakoga pojedinačno. Predavanje je zaključeno raspravom. Sastanak je zaključen molitvom „Anđeo Gospodnji“ i zajedničkim objedom.