Formacijski susret u splitskoj bogosloviji

Dana 18. i 19. studenog održan je formacijski susret u našoj bogoslovnoj zajednici. Susret je vodila dr. sc. Sanda Smoljo, profesorica psihologije na KBF-u u Zagrebu i Sarajevu.

U dva dana održanih predavanja i radionica prof. Smoljo obradila je temu „Ranjivosti i empatije u interpersonalnim odnosima“. Govor o empatiji posebno je važan u današnjem svijetu kojeg se sve više može okarakterizirati kao ‘društvo narcisa’. „Postmodernistički pristup je taj koji ranjivost promatra samo kao slabost“, ističe prof. Smoljo.

Kroz razne primjere iz života i sudjelovanje na radionicama mogli smo bolje upoznati i razumjeti razne psihodinamske procese.

Susretu su prisustvovale i sestre milosrdnice koje se nalaze u formaciji sa svojim odgajateljicama. Nakon predavanja ostavljena je mogućnost za razmjenu mišljenja i postavljanje pitanja koja se tiču života bogoslova.

U subotu popodne nastavljeno je međusobno druženje, a navečer je održan i kviz znanja. Zahvaljujemo prof. Smoljo na zanimljivim predavanjima, radionicama i razgovorima koji su znatno obogatili procese naše formacije.