Žive jaslice u Kaštel Novom

U župnoj crkvi sv. Petra apostola u Kaštel Novom na blagdan svetog Stjepana 26. prosinca održan je već tradicionalni božićni koncert, a nakon koncerta upriličilo se uprizorenje živih jaslica.

Koncert su otvorili VIS Snaga vjere koje su se pred prepunom župnom crkvom predstavili sa nekoliko slavljeničkih pjesama. Nakon njih svojih par tradicionalnih božićnih pjesama otpjevali su Pučki pivači Donji Kaštela u svom klapskom aranžmanu. Koncert je nastavljen uz domaćine, župni mještoviti zbor župe sv. Petra ap. koji su se predstavili sa nekoliko zborskim pjesama. Koncert duhovne glazbe završen je uz VIS Signum iz Kaštel Lukšića, nakon čega su svi izvođači zajedno nastupili sa tradicionalnom božićnom pjesmom „Veselje ti navješćujem“.

Nakon koncerta uslijedilo  je uprizorenje živih jaslica. Uz prigodan biblijski tekst, tradicionalne božićne pjesme i zvučne efekte uprizorenje je i ove godine privuklo veliki broj djece, mladih i starijih vjernika. Ovo je već druga godina kada se uz Svetu obitelji, pastire, kraljeve i anđele našao cijeli niz domaćih životinja u štalici uz maloga Isusa.

Župnik don Darijo Čorić na koncu je zahvalio svima prisutnima koji su se i ove godine okupili u velikom broju a posebice onima koji su pomogli u organizaciji. Čestitavši pritom Božić sve je pozvao na prigodno druženje uz kuhano vino i čaj te kolače koje su i ove godine priredili župljani ove župe. Ovaj događaj već pomalo postaje tradicija na kojoj se okuplja ne samo veliki broj župljana ove župe već i ostalih vjernika i posjetitelja grada Kaštela.