5. danonoćno čitanje Biblije na Sućidru

Četvrti korizmeni tjedan u župi sv. Andrije na Sućidru u Splitu posvećen je slavljenju Božje riječi. Tako je od 1. do 6. travnja, petu godinu zaredom, organizirano danonoćno čitanje Biblije – biblijsko bdijenje.

I ove godine župljani su se bdijenju rado odazvali u velikom broju, a župnik don Ivan Čotić im je u pozivu kazao: „Dragi vjernici pozivam vas na danonoćno slavljenje Božje riječi, Boga koji je Riječ što je Tijelom postala. Iskoristimo ovo vrijeme milosti kako bismo ga što bolje upoznali kroz njegovu Riječ čitajući, slušajući i razmišljajući o divnim djelima Božje ljubavi prema nama“. U realizaciji je sudjelovalo 224 čitača te 30ak vjernika za dežurstvo. Svaki čitač je za svoj dio čitanja Biblije imao na raspolaganju pola sata tako da su Bibliju pročitali za stodvanaest sati.

Geslo ovogodišnjeg danonoćnog čitanja Biblije, biblijskog bdijenja bilo je „Tvoje riječi, Gospodine, srce slade.“ (Ps 19,9). Da je to uistinu tako, da Gospodnje riječi „srce slade“ dokaz su i neki od zapisanih dojmova u knjigu dojmova, smještenu uz oltar na posebnom stoliću. U njoj je između ostalog upisano: „ Zaista sam sretna. Zadovoljna, ispunjena nekom blaženom krepošću. Odlazim kući smirena, puna neke milosne snage jer sam dio svog vremena učinila ljepšim. Hvala ti Bože!“ Na drugom mjestu piše: „Za mene je ovo čitanje značilo pobjedu na sobom, nad mojim strahovima, a znate kako se osjećaju pobjednici. Osjećam se ponosno i zahvalno. Bože, hvala ti. Blagoslovi svakog tko čita, sluša, razumije, poštuje i živi tvoju Riječ.“